hit tracker

Zeg Ken Jij De Mosselman Tekst


Zeg Ken Jij De Mosselman is een Nederlandstalig kinderliedje. Het lied is populair in Nederland, Vlaanderen en Nederlands-Indië. Het liedje gaat over een Mosselman die zich vermomt als soldaat. Mosselmannen zijn mensen uit de omgeving van de Nederlandse kust, die een eigen taal spreken. Het lied is een goede manier om deze cultuur te verkennen en te begrijpen.

Het liedje begint met de woorden "Zeg ken jij de Mosselman, die heeft een soldaat gespeeld". In de rest van het liedje wordt uitgelegd dat de Mosselman zich heeft vermomd als soldaat. We leren ook dat de Mosselman vermomd is omdat hij wil voorkomen dat hij wordt gevangen genomen en vervolgd. Vervolgens wordt er verteld over verschillende dingen die de Mosselmannen doen, zoals zwemmen, vissen en zingen.

De woorden van het liedje zijn zeer beeldend en beschrijven de cultuur van de Mosselmannen. Het lied beschrijft bijvoorbeeld hoe de Mosselmannen zwemmen in de zee, vissen voor voedsel, en zingen terwijl ze varen. Ook worden de lokale tradities beschreven, zoals het maken van netten en het leren van gitaar. De tekst geeft een goed beeld van de levensstijl en de cultuur van de Mosselmannen.

Het lied is een eenvoudig liedje, maar het is een goede manier om meer te weten te komen over de cultuur van de Mosselmannen. Het is ook een goede manier om te leren over de geschiedenis van deze cultuur. Door het lied te leren kunnen kinderen meer begrijpen over de manier waarop deze cultuur leeft en de tradities die de Mosselmannen volgen.

Het lied Zeg Ken Jij De Mosselman is een waardevolle bron van informatie over de cultuur van de Mosselmannen. Het is een goede manier om te leren over hun geschiedenis en de manier waarop ze leven. Het lied is ook een goede manier om te begrijpen hoe de Mosselmannen hun eigen identiteit in de Nederlandse cultuur behouden.

Zeg Ken Jij De Mosselman is een eeuwenoud kinderliedje dat veel informatie biedt over de cultuur van de Mosselmannen. Het lied is een goede manier om meer te weten te komen over hun geschiedenis, cultuur en levensstijl. Een goede manier om meer te weten te komen over deze cultuur is door het lied te leren.

Het lied Zeg Ken Jij De Mosselman is een waardevolle bron van informatie over de cultuur van de Mosselmannen. Het biedt veel informatie over hun geschiedenis, cultuur en levensstijl. Door het lied te leren kunnen kinderen meer begrijpen over de manier waarop deze cultuur leeft en de tradities die de Mosselmannen volgen.

Het lied Zeg Ken Jij De Mosselman is een waardevolle bron van informatie over de cultuur van de Mosselmannen. Het is een goede manier om te leren over hun geschieden

Kinderversjes - zeg ken jij de mosselman (karaoke)

Zeg Ken Jij De Mosselman Tekst. Liedjes voor kleuters, maar ook oude van dagen vinden het leuk om oude schoolliedjes en volksliedjes te zingen tijdens meezingavonden en -middagen. Plezier en herkenbaarheid voor iedereen. Zeg ken jij de mosselman? Die woont in Scheveningen.

Nederlandse Kinderliedjes | Zeg ken jij de mosselman etc. - YouTube

Kinderliedjes van vroeger - Mosselman - YouTube

Source: youtube.com

Zeg, ken jij de mosselman?, Sam De Kegel | 9789085425984 | Boeken | bol.com

Source: bol.com

Zeg ken jij de mosselman | kidssongs

Source: kids-songs.info

Zeg ken jij de mosselman - Kinderliedje - Tommie, Pino & Ieniemienie -  Sesamstraat - YouTube

Source: youtube.com

Zeg, ken jij de mosselman - met G C D - YouTube

Source: youtube.com

Zeg Ken Jij De Mosselman, A. de Vos | 9789055944347 | Boeken | bol.com

Source: bol.com

Zeg, ken jij de mosselman?, Sam De Kegel | 9789085425984 | Boeken | bol.com

Source: bol.com

Zeg, ken jij de mosselman - YouTube

Source: YouTube

Zing mee met Juf Roos • Zeg Ken Jij de Mosselman • Liedje - YouTube

Source: youtube.com

Nederlandse Kinderliedjes | Zeg ken jij de mosselman etc.

Zeg ken jij de mosselman Zeg ken jij de mosselman, de mosselman, de mosselman Zeg ken jij de mosselman, die woont in Scheveningen Ja ik ken de mosselman, de mosselman, de mosselman Ja ik ken de mosselman, die woont in Scheveningen Samen kennen we...

Kinderliedjes van vroeger - Mosselman

Op ons Youtube kanaal vindt u de leukste kinderliedjes uit uw eigen jeugd. Vintage kinderliedjes zijn leuk om herinneringen op te halen uit uw tijd als klein kind. U kunt onze vintage kinderliedjes direct bekijken en luisteren. Tevens zijn alle...

Zeg ken jij de mosselman - Nederlandse kinderliedjes van vroeger - Kids Songs

Abonneer dan op ons kanaal: youtube.com/c/KidsSongsNederland Tekst: Zeg ken jij de mosselman, de mosselman, de mosselman Zeg ken jij de mosselman, die woont in Scheveningen Ja ik ken de mosselman, de mosselman, de mosselman Ja ik ken de...