hit tracker

Wie Was De Laatste Farao Van Egypte


De laatste farao van Egypte was Nectanebo II. Hij was een van de laatste regerende farao's van het Oude Egypte. Hij regeerde van 360 tot 343 v.Chr. Nectanebo II was de laatste farao van de 30e Dynastie. Hij was een Egyptisch koningshuis dat tot het laatste Oude Egyptische koninkrijk behoorde.

Nectanebo II was een Egyptische prins die na de dood van de vorige farao door de Egyptenaren gekozen werd om de troon te bestijgen. Onmiddellijk na de verkiezing begon hij met de weerstand tegen de Perzische invasie. Helaas voor Nectanebo II kon hij de Perzen niet verslaan en hij moest zich uiteindelijk overgeven aan de Perzische koning, Darius III. Eenmaal verslagen, moest hij uiteindelijk Egypte verlaten en vluchten naar Macedonië.

Hoewel Nectanebo II de laatste farao was, was hij niet de laatste Egyptische heerser. Na zijn tijd regeerden de Perzen en daarna de Macedoniërs, waaronder Alexander de Grote, over Egypte. Alexander stierf in 323 v.Chr. en werd opgevolgd door Ptolemaeus, die een van zijn generaals was. Ptolemaeus werd de eerste heerser van de Egyptische Ptolemaeïsche Dynastie en regeerde Egypte tot 30 v.Chr.

Hoewel de farao's na Nectanebo II geen Egyptische farao's meer waren, worden zij nog steeds als zodanig beschouwd. De Ptolemaeïsche Dynastie was een Macedonisch koningshuis dat Egypte bestuurde, maar er werden veel Egyptische elementen geïntroduceerd in hun regering. Bijvoorbeeld, de Ptolemaeïsche Dynastie introduceerde de titel van farao, die eerder alleen werd gebruikt door Egyptische koningen.

In 30 v.Chr. werd Egypte door de Romeinen veroverd. Ze maakten Egypte tot een Romeinse provincie, waardoor de Ptolemaeïsche Dynastie eindigde en de laatste farao, Nectanebo II, de laatste was die Egypte regeerde. De Romeinen heersten over Egypte tot als het Arabisch-Islamitische Rijk Egypte veroverde in 641 na Christus.

Hoewel Nectanebo II de laatste Egyptische farao was, blijft de titel van farao een grote en invloedrijke symboliek in Egypte. Het symbool van de farao is een teken van macht en autoriteit en wordt nog steeds geassocieerd met het Egyptische koningschap. De titel is ook een symbool van nationale trots en symboliseert de verbondenheid van Egypte met haar oude koninkrijk.

De titel van farao wordt nog steeds gebruikt in de hedendaagse Egyptische politiek en cultuur. Er worden bijvoorbeeld nog steeds verkiezingen gehouden voor de titel van 'Farao van de Arabische Lente'. De titel is ook een grote bron van trots voor veel Egyptenaren en het is een symbool van kracht en eenheid dat nog steeds een grote invloed heeft op het land.

Nectanebo II was de laatste farao van het Oude Egypte en heeft de titel geïnt

Egypte Verontrust de Wereld weer Met Nieuwe Ontdekkingen

Wie Was De Laatste Farao Van Egypte. Archeologen en historici zijn al twee eeuwen geobsedeerd door Egypte. Het is een plaats waarvan we al jaren stelselmatig de geheimen doordringen. Maar zelfs na al die tijd weten we nog steeds niet veel. Er liggen enkele van de belangrijkste...

Farao was machtigste heerser van de oudheid | Historianet.nl

De Nieuwe Ontdekking in Egypte die Niemand Mocht Zien

Egypte is een land vol onontdekte rijkdommen die gewoon op de loer liggen. Archeologen zijn sinds het ontstaan van de wetenschap bezig geweest om de rijke geschiedenis van dit land te vinden en te documenteren. Alleen, sommige ontdekkingen waren...

Het Oude Egypte - mummies, piramides, de sfinx, farao Cleopatra, Tutankhamon

Zesduizend jaar geleden ontstond de oudste en langst levende beschaving ooit: Het Oude Egypte.

In Egypte Blijven we Angstaanjagende Ontdekkingen uit het Verleden Vinden

Egypte is één van de oudste landen ter wereld. Dat betekent dat het ongelooflijk veel mysterieus herbergt. Sommige van die mysteries kennen we. Bijvoorbeeld het feit dat de oude Egyptenaren tot de meest geavanceerde mensen behoorden. De meeste...