hit tracker

Welke Talen Spreken Ze In Belgie


België is een klein land, maar het is gezegend met talen! Er zijn talen die eeuwenlang het leven van zijn inwoners hebben verrijkt. Laten we eens kijken naar de talen die in België worden gesproken.

Het Nederlands wordt in België gesproken door ongeveer 60% van de bevolking. Deze taal is de officiële taal van het land, de taal die wordt gebruikt in de scholen en de media.

Het Frans wordt gesproken door ongeveer 40% van de bevolking. Het is de tweede officiële taal van België. Het is ook de taal die wordt gebruikt door de regering en vele overheidsinstanties.

Er zijn ook talen die in België worden gesproken door kleinere minderheden. Het Duits wordt gesproken door ongeveer 1% van de bevolking, voornamelijk in de Oostkantons. Het is ook de officiële taal van de regio.

Daarnaast spreken veel Belgen ook dialecten. Er zijn veel verschillende dialecten in het land, waaronder Vlaams, Brabants, Limburgs en Oost-Vlaams. Deze dialecten worden gesproken door mensen die in verschillende delen van het land wonen.

Er is ook een kleine minderheid die het Engels spreekt. Engels wordt vaak gesproken door studenten, wetenschappers en bedrijfsmensen. Het is een nuttige taal om te leren als je in België woont of werkt.

Er zijn ook talen die door minderheden worden gesproken, zoals het Jiddisch, Italiaans, Spaans, Arabisch en Chinees. Deze talen worden veelal gesproken door mensen die afkomstig zijn uit andere landen.

In België spreken veel mensen ook het Frans-Belgisch. Dit is een variant van het Frans die in België wordt gesproken. Het is een mix van het Franse en Nederlandse taal en het is erg populair onder Belgen.

Als je naar België reist, zul je ook heel wat andere talen horen, zoals het Italiaans, Spaans, Portugees en Turks. Deze talen worden gesproken door mensen die in België zijn gevestigd, maar ook door toeristen en zakenlieden.

Kortom, er zijn veel talen die in België worden gesproken. Hoewel de meeste Belgen Nederlands spreken, worden er ook talloze andere talen gesproken. Er is iets voor iedereen!

Do Frisians Actually Speak Frisian | Easy Dutch 24

Welke Talen Spreken Ze In Belgie. Do you want to join our gezellige community and learn Dutch at the same time?! This way up! 😁 👉 patreon.com/easydutchvideos Have you already subscribed? 🇳🇱 👉 bit.ly/EasyDutchSub You can also find Easy Dutch on Instagram 😁 👉 ...

Nederlands in België | Dialectloket

VLAAMS VS NEDERLANDS MET KALVIJN! *Rare Woorden* #203

Nederlandse vs Vlaamse woorden vergelijken met Kalvijn! Kom jij uit België of Nederland? 👇 Check Kalvijn zijn kanaal: youtube.com/user/TheKelvlog ➤ Vergeet zeker niet te abonneren: bit.ly/2FW4rIb ➤ Kunnen we 30,000 likes halen op deze video? ➤...

Visit Belgium - België... op het eerste gezicht - 175 jaar - Nederlands - 2005

Een film van 15' waarin de belangrijkste aspecten van België als federaal land aan bod komen. U kan kiezen uit vijf talen: Nederlands, Frans, Duits, Engels en Chinees. De film geeft een sfeerbeeld van een land waarin het goed leven is.

Welke taal/talen spreken ze in jouw land

Een van de vragen die we gesteld hebben aan vier mensen met een migratieachtergrond tijdens een interview voor ons project 'Klapt er gewoon eens mee, dat zijn ook maar mensen' .