hit tracker

Welke Taal Spreken Ze In Zuid Afrika


Zuid-Afrika is een land met veel culturen en talen. De meest voorkomende taal die wordt gesproken in Zuid-Afrika is Afrikaans, wat ook wel als een van de elf officiële talen wordt beschouwd. Afrikaans is de tweede meest gesproken officiële taal in Zuid-Afrika, terwijl Engels de meest gesproken is. Ondanks dat er veel verschillende talen in Zuid-Afrika worden gesproken, is Afrikaans de meest voorkomende taal die je hier zult horen.

Afrikaans is afgeleid van het Nederlands en is een relatief jonge taal. Het is een verzameling van dialecten die zijn ontstaan ​​uit de Nederlandse taal die de Nederlandse kolonisten naar Zuid-Afrika hebben meegenomen. Afrikaans heeft veel woorden overgenomen uit andere talen zoals Khoisan, Bantoe-talen, Frans, Engels, Indiaans en Portugees, waardoor het een unieke taal is die ook unieke kenmerken heeft.

Naast Afrikaans, spreken veel mensen in Zuid-Afrika ook andere talen, waaronder Engels, Nederlands, Frans, Portugees en Bantoe-talen. De Bantoe-talen zijn verreweg de meest gesproken talen in het land, waarvan er ongeveer 200 verschillende talen bestaan. De meest gesproken Bantoe-taal is Zulu, gevolgd door Xhosa, Sotho, Tswana, Venda, Tsonga en Ndebele.

Hoewel de meeste mensen in Zuid-Afrika meerdere talen spreken, is Engels de meest gesproken taal in het land. Dit komt omdat het de taal is die wordt gebruikt in het onderwijs en in de media, waardoor het de taal is die het meest wordt gesproken door mensen van alle leeftijden en achtergronden. Het is ook de taal die het meest wordt gebruikt in het bedrijfsleven. Engels is ook een officiële taal in Zuid-Afrika, samen met Afrikaans.

Hoewel Afrikaans de meest voorkomende taal is die je in Zuid-Afrika zult horen, is het niet de enige taal die wordt gesproken. Er zijn veel andere talen die in Zuid-Afrika worden gesproken, waaronder Engels, Nederlands, Frans, Portugees en Bantoe-talen. Afhankelijk van waar je bent, kun je talen horen die variëren van Afrikaans tot Engels, Bantoe-talen of zelfs Nederlands. De meeste mensen in Zuid-Afrika kunnen meerdere talen spreken, waardoor het gemakkelijker wordt om met andere mensen te communiceren.

In Zuid-Afrika kun je dus talen horen die variëren van Afrikaans tot Engels, Bantoe-talen of zelfs Nederlands. Hoewel Afrikaans de meest voorkomende taal is die je hier zult horen, zijn er veel andere talen die in Zuid-Afrika worden gesproken. De meeste mensen in Zuid-Afrika kunnen meerdere talen spreken, waardoor het gemakkelijker wordt om met andere mensen te communiceren.

Het is ook belangrijk om te weten dat er verschillende dialecten best

Bizar: Trevor Noah over opgroeien met Apartheid - RTL LATE NIGHT

Welke Taal Spreken Ze In Zuid Afrika. Sinds vorig jaar is Trevor Noah de opvolger van Jon Stewart bij The Daily Show. De Zuid-Afrikaanse comedian heeft een heftig verleden met Apartheid achter de rug, welke van grote invloed is bij zijn optredens. Abonneer je via bit.ly/1A3ps7g voor...

Talen van Afrika – Stemmen van Afrika

Vrouw spreekt als enige ter wereld superoude taal

Er bestaan bedreigde diersoorten, maar wist je dat er ook bedreigde talen zijn? Er zijn duizenden talen die door zo weinig mensen gesproken worden dat de talen bijna verdwijnen. Ook in Zuid-Afrika bestaan zulke bedreigde talen. Daar is zelfs een...

200 zinnen - Afrikaans - Nederlands

200 zinnen - Afrikaans - Nederlands === Abonneren === learningphrases.com ▼▼▼ Meer video's ▼▼▼ youtube.com/watch?v=uw7as-RP_uE&list=PLtXj4U74pNC6-HCzYz0F4rhyT8LEA9r5V #LearningPhrases Help me en abonneer...

Afrikaans - taal van jongmense

Afrikaans is die taal in Suid-Afrika wat deur die derde grootste groep mense gepraat word, naas Zulu en isiXhosa. 'n Taal wat gepraat word kan nie vergeet word nie: Praat en leef jou taal!