hit tracker

Welke Taal Spreken Ze In Turkije


Turkije heeft een grote diversiteit aan talen, waarvan Turks de meest gesproken taal is. Officieel is Turks de enige officiële taal in Turkije. Het is een Turkse Turkse taal die door ongeveer 70% van de bevolking wordt gesproken. Het is ook de enige officiële taal in de Republiek Turkije.

Er zijn veel andere talen die in Turkije worden gesproken, waaronder Arabisch, Koerdisch, Armenisch, Circassisch en Lazuri. Hoewel de meeste van deze talen geen officiële status hebben, zijn ze in sommige delen van het land wijdverbreid. Koerdisch is bijvoorbeeld de tweede meest gesproken taal in Turkije, met ongeveer 15% van de bevolking die het spreekt.

De meeste niet-Turkse talen worden gesproken in de oostelijke delen van Turkije, waar veel minderheden wonen. Er is ook een aantal andere talen die in Turkije worden gesproken, zoals Grieks, Joods-Turks, Joods-Arabisch, Hebreeuws en Joods-Spaanse talen.

Er zijn ook talen die alleen in bepaalde regio's van Turkije worden gesproken, zoals het Taurus-dialect van Centraal-Anatolië. Deze talen zijn echter niet officieel erkend en zijn vooral populair onder de lokale bevolking.

Turkije heeft ook een aantal minderheidstalen zoals Lazuri, dat in een aantal delen van het land wordt gesproken. Ook het Circassisch wordt in sommige delen van het land gesproken. Beide talen hebben geen officiële status.

Er zijn ook talen die in Turkije worden gesproken door de immigranten uit de voormalige Sovjet-Unie. Deze talen zijn voornamelijk Russisch, Oekraïens, Wit-Russisch en andere Slavische talen. Deze talen hebben geen officiële status in Turkije.

In sommige delen van Turkije worden ook verschillende dialecten van Turks gesproken, waaronder Zaza, Laz en Kurdisch. Deze dialecten hebben geen officiële status, maar worden algemeen gebruikt in de regio's waar ze voorkomen.

Ondanks de diversiteit aan talen die in Turkije worden gesproken, is Turks de meest gesproken taal. De meeste Turken spreken Turkse dialecten en er zijn talen die alleen door minderheden worden gesproken. Turkije heeft ook talen met geen officiële status, zoals Koerdisch, Circassisch en Lazuri.

Turkije vs. Koerdische strijders: het gevecht uitgelegd

Welke Taal Spreken Ze In Turkije. Turkije, Koerdische strijders, YPG, PKK. Afgelopen weken las je hier veel over, maar wat hebben ze met elkaar te maken? Check onze video voor de uitleg. Abonneer je op NOS op 3 en praat mee:...

Nederlandse taal komt oorspronkelijk uit Turkije - Joop - BNNVARA

Het geluid van de taal zonder woorden ebt langzaam weg in Turkije

Source: nos.nl

Het geluid van de taal zonder woorden ebt langzaam weg in Turkije

Source: nos.nl

De Koerden trekken altijd aan het kortste eind - Joop - BNNVARA

Source: bnnvara.nl

Praktische informatie over Turkije | SRC Reizen

Source: src-reizen.nl

Turkse trots staat integratie in de weg - Joop - BNNVARA

Source: bnnvara.nl

Oeigoeren worden in Turkije als broedervolk gezien'

Source: nos.nl

Regime van Assad staat noodhulp in oppositiegebied toe' • Nederlanders  redden Ibrahim (8)

Source: nos.nl

dokumen.pub

Source: a5OmfDy6s2VDMM

Werken in Turkije | YoungCapital

Source: youngcapital.nl

Oeigoeren worden in Turkije als broedervolk gezien'

Source: nos.nl

Vloeiend Chinees of Frans spreken? Door Microsoft kan het! | RTL Nieuws

Source: rtlnieuws.nl

TÜRKÇE! The Turkish Language is Fascinating

** Apparently one of the maps I used (0:37-0:47) is a map of something called "Greater Albania", and some of you are upset about it. I didn`t know what Greater Albania was (I had never heard of it), and it`s not written on the map. I mistakenly...

200 zinnen - Turks - Nederlands

200 zinnen - Turks - Nederlands === Abonneren === learningphrases.com ▼▼▼ Meer video's ▼▼▼ youtube.com/watch?v=uw7as-RP_uE&list=PLtXj4U74pNC6-HCzYz0F4rhyT8LEA9r5V #LearningPhrases Help me en abonneer...

Turkish reaction to “Things NOT to do in Turkey”

''Things Not to Do in Turkey'' by Destination Tips youtube.com/watch?v=jSvjniKDDdE&ab_channel=DestinationTips 🚶FOLLOW ME ON ▪ Insta → instagram.com/turkishle_/ ▪ Facebook → facebook.com/turkishle1 🔴Subscribe for more Turkish Lessons→ ...