hit tracker

Welke Taal Spreken Ze In Denemarken


In Denemarken wordt voornamelijk Deens gesproken. Deens wordt gezien als de officiële taal van het land. Het is een West-Germaanse taal die gesproken wordt door ongeveer 6 miljoen mensen in Denemarken, Noorwegen en Zweden. Deens is de officiële taal in Denemarken, waar het ook als eerste officiële taal wordt gezien.

Daarnaast wordt er ook Zweeds en Noors gesproken in Denemarken. Zweeds is de tweede officiële taal van Denemarken en wordt gesproken door ongeveer 1,3 miljoen mensen. Noors wordt ongeveer door 400.000 mensen gesproken in Denemarken. De combinatie van Deens, Zweeds en Noors wordt Dano-Skandinavisch genoemd.

Engels wordt ook veel gesproken in Denemarken, vooral door jongeren. Engels is een veel voorkomende tweede taal in Denemarken, vooral onder studenten en mensen die in het buitenland hebben gestudeerd. De meeste jonge mensen hebben een goede kennis van het Engels.

In sommige delen van Denemarken wordt ook de Friese en Germaanse taal gesproken. De Friese taal wordt voornamelijk in het noorden van Denemarken gesproken. In het noorden van Jutland wordt de Germaanse taal gesproken. Deze taal wordt vaak door ouderen gesproken.

In Denemarken zijn er ook verschillende regionale dialecten. Deze dialecten worden voornamelijk in de provincies Jutland en Funen gesproken. De meeste dialecten zijn afgeleid van de Deense taal, maar er zijn ook dialecten die meer verwant zijn aan het Zweeds, Noors en Fries.

In Denemarken zijn er ook verschillende minderheidstalen die worden gesproken. De meest voorkomende minderheidstalen zijn Duits, Frans en Italiaans. Deze talen worden voornamelijk gesproken door immigranten en andere minderheden in Denemarken.

In de steden van Denemarken worden ook veel andere talen gesproken, zoals Arabisch, Turks, Russisch, Chinees, Spaans en vele andere talen. Deze talen worden voornamelijk gesproken door immigranten of buitenlandse studenten.

Kortom, in Denemarken wordt voornamelijk Deens gesproken, maar er zijn ook verschillende andere talen die worden gesproken. Daarnaast is Engels ook een veel voorkomende tweede taal in Denemarken. Daarnaast zijn er ook verschillende regionale dialecten en minderheidstalen die in het land worden gesproken.

De strijd om het grootste eiland ter wereld

Welke Taal Spreken Ze In Denemarken. Trump wil Groenland kopen. Hij is niet de enige met interesse in het grootste eiland ter wereld. Ook Chinese investeerders azen al langer op grote projecten in Groenland. Wat valt er te halen? Abonneer je op NOS op 3 en praat mee:...

De Taalpassie van Milfje : Deense politici snappen niks van Deens leren

Vakantie Denemarken | Bezienswaardigheden, rondreis, tips & info - Woty

Source: woty.nl

Deze feiten over de Duitse taal moet je weten - Machielsen

Source: machielsen.nl

Praktische informatie over Denemarken | SRC Reizen

Source: src-reizen.nl

Vergeten Talen: Het Elfdaals, taal van de Vikingen - Nederlands Dagblad. De  kwaliteitskrant van christelijk Nederland

Source: nd.nl

Denemarken: Reistips voor een vakantie Denemarken | TRAVELAAR

Source: travelaar.nl

Cultuurverschillen en business facts: zakendoen in Denemarken

Source: machielsen.nl

Denemarken ontwikkelt zich tot het engste land van Europa - Joop - BNNVARA

Source: bnnvara.nl

Hoe Denemarken het imago kreeg van 'strengste West-Europese asielland'

Source: nos.nl

Praktisch ter plaatse Denemarken | ANWB

Source: anwb.nl

Denemarken: Reistips voor een vakantie Denemarken | TRAVELAAR

Source: travelaar.nl

200 zinnen - Deens - Nederlands

200 zinnen - Deens - Nederlands === Abonneren === learningphrases.com ▼▼▼ Meer video's ▼▼▼ youtube.com/watch?v=uw7as-RP_uE&list=PLtXj4U74pNC6-HCzYz0F4rhyT8LEA9r5V #LearningPhrases Help me en abonneer...

Deens nieuws in het Nederlands: jullie taal klinkt zo leuk

"Omdat je taal zo leuk is." De Deense televisiezender TV 2 News heeft het nieuws over onze verkiezingen op een originele manier gebracht. Ze lazen de berichten voor in het Nederlands! (tip: zet je geluid aan)

Do Frisians Actually Speak Frisian | Easy Dutch 24

Do you want to join our gezellige community and learn Dutch at the same time?! This way up! 😁 👉 patreon.com/easydutchvideos Have you already subscribed? 🇳🇱 👉 bit.ly/EasyDutchSub You can also find Easy Dutch on Instagram 😁 👉 ...