hit tracker

Welke Taal Spreken Ze In Brussel


In Brussel worden diverse talen gesproken. Hoofdzakelijk wordt er Frans en Nederlands gesproken, maar er zijn ook talen die minder bekend zijn. Deze talen zijn met name een meertaligheid die gebaseerd is op de verschillende culturen die in Brussel aanwezig zijn.

Het Frans is de meest gesproken taal in Brussel. Het is de officiële taal en meer dan de helft van de Brusselaars spreekt Frans. Nederlands is de tweede meest gesproken taal in Brussel. Deze taal wordt gesproken door ongeveer een kwart van de bevolking en is de tweede officiële taal in Brussel.

Maar er zijn ook talen die minder bekend zijn. Een van de meest gesproken talen is Arabisch. Het wordt gesproken door ongeveer 5% van de bevolking. Daarnaast wordt er ook veel Turks, Berbers en Italiaans gesproken. Ook Japans, Chinees, Perzisch en andere talen komen voor.

Ook zijn er talen die afkomstig zijn van immigranten uit andere delen van de wereld. Deze talen worden meestal gesproken door mensen die niet in Brussel geboren zijn, maar die er wonen. Deze talen omvatten onder andere Spaans, Portugees, Vietnamees, Koerdisch en Russisch.

Er is ook een taal die de inwoners van Brussel speciaal hebben ontwikkeld en hebben gebruikt als een manier om zich te identificeren met hun stad. Deze taal wordt Brusselse stadsjargon genoemd en is een combinatie van Franse en Nederlandse woorden met een lokale smaak. Het is een taal die vooral wordt gesproken door jongeren en is een goede manier om hun identiteit te tonen.

Kortom, in Brussel worden verschillende talen gesproken. Hoofdzakelijk wordt er Frans en Nederlands gesproken, maar er zijn ook talen die minder bekend zijn. Er worden ook talen gesproken die afkomstig zijn van immigranten uit andere delen van de wereld. Daarnaast is er ook een taal die speciaal is ontwikkeld voor de inwoners van Brussel.

What do the Flemish think about the Netherlands | Easy Dutch 4

Welke Taal Spreken Ze In Brussel. SUBSCRIBE TO EASY DUTCH: bit.ly/EasyDutchSub GET EXERCISES FOR OUR VIDEOS: patreon.com/easydutchvideos FREE SAMPLE WORKSHEET: bit.ly/EasyDutchFreeExercises WEBSITE: easy-languages.org/ FACEBOOK: ...

BRIO-taalbarometer 4: De talen van Brussel | BRIO Brussel

Franse taal verboden in Belgische gemeente NOS

Opmerkelijk besluit in de Belgische taalstrijd. De burgemeester van het Vlaamse plaatsje Menen heeft haar ambtenaren verboden om nog Frans te spreken. Als Franstalige burgers aan het loket geen Nederlands kunnen spreken, moeten de ambtenaren het...

'De toekomst is meertalig': Brussel & Amsterdam | Stad van de Toekomst (5)

"Sorry, I don’t speak Netherlands.” Het is een antwoord waar zowel Brusselaars als Amsterdammers al lang niet meer van opkijken. Overleeft het Nederlands in onze hoofdsteden? Wat met de vele tientallen andere thuistalen? En welk cement hebben...

In Brussel moet je minstens twee of drie talen spreken! // Boss to Boss

Mensen die ook in moeilijke situaties steevast positief en enthousiast blijven, maken vaak het verschil. En Jean-Michel Martin kan het weten, want hij is viervoudig winnaar van de 24 Uren van Francorchamps. Ontdek ook onze andere tips om meer kans...