hit tracker

Welke Landen Zitten Er In De Eu


De Europese Unie (EU) is een vereniging van 28 landen die samenwerken om een ​​gezamenlijke markt te creëren en economische en politieke samenwerking te vergemakkelijken. Deze landen zijn: België, Bulgarije, Tsjechië, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Cyprus.

België is een van de landen die zijn aangesloten bij de Europese Unie. Het is een parlementaire monarchie in West-Europa en een van de 28 lidstaten van de Europese Unie. De hoofdstad is Brussel. Het land is verdeeld in twee grote regio's, namelijk Vlaanderen en Wallonië. De officiële talen van België zijn Nederlands, Frans en Duits.

Bulgarije is een land gelegen in het zuidoosten van Europa. Het is lid van de Europese Unie sinds januari 2007 en is één van de 28 lidstaten. De hoofdstad van Bulgarije is Sofia. Het land bestaat uit een mix van verschillende culturen, waaronder Romeinse, Oost-Romeinse, Ottomaanse en Bulgaarse. De officiële taal is Bulgaars.

Tsjechië is een land gelegen in Centraal-Europa, aan de noordelijke kant van de Alpen. Het is lid van de Europese Unie sinds mei 2004. De hoofdstad van Tsjechië is Praag. Het land bestaat uit een mix van verschillende culturen, waaronder Romeinse, Duitse en Boheemse. De officiële taal is Tsjechisch.

Denemarken is een Scandinavisch land gelegen in Noord-Europa. Het is lid van de Europese Unie sinds mei 1973. De hoofdstad van Denemarken is Kopenhagen. Het land bestaat uit een mix van verschillende culturen, waaronder Romeinse, Noord-Germaanse en Scandinavische. De officiële taal is Deens.

Duitsland is een land gelegen in het centrum van Europa. Het is lid sinds mei 1957 en is één van de 28 lidstaten van de Europese Unie. De hoofdstad van Duitsland is Berlijn. Het land bestaat uit een mix van verschillende culturen, waaronder Romeinse, Germaanse en Europese. De officiële taal is Duits.

Estland is een land gelegen in het noordoosten van Europa. Het is lid van de Europese Unie sinds mei 2004. De hoofdstad van Estland is Tallinn. Het land bestaat uit een mix van verschillende culturen, waaronder Romeinse, Fins-Oegrische en Oost-Europese. De officiële taal is Estisch.

Finland is een Scandinavisch land gelegen in Noord-Europa. Het is lid van de Europese Unie sinds mei 1995. De hoofdstad van Finland is Helsinki. Het land bestaat uit een mix van verschillende culturen, waaronder Romeinse, Noord-Germaanse en Scandinavische. De officiële taal is Fins.

Vlaggen van de wereld Vlaggen van landen Vlaggen leren Vlaggen quiz Vlag per land Vlag

Welke Landen Zitten Er In De Eu. De vlaggen van de wereld vind je in deze video op alfabetische volgorde. De vlaggen van alle landen zijn alfabetisch gesorteerd. Via deze video kan je de vlaggen leren, om onder andere deel te nemen aan een vlaggen quiz. Op die manier kan je de...

De EU in eenvoudig Nederlands | Europese Unie

Sterrenklas 2020: De landen van de Europese Unie en hoe ze samenwerken, in 4 minuten.

In deze video ontdek je in vier minuten meer over de landen van de Europese Unie en hoe ze samenwerken. Deze video was onderdeel van de online Europawedstrijd "Sterrenklas 2020" voor kinderen van de 3de graad basisonderwijs, in opdracht van de...

Topo: Alle landen van Europa!

Finland, Zweden, Noorwegen. In zee kom je IJsland tegen. Denemarken en Estland, Letland, Litouwen.

De moeilijkste scheiding ooit in de EU

Brexit. Na jaren onderhandelen, nieuwe afspraken maken, deadlines en uitstel is het rond. Om de lastige scheiding echt te begrijpen moet je weten hoe het huwelijk tussen die twee verliep. We leggen het uit in deze video. Muziek: Open Sense -...