hit tracker

Welke Landen Liggen Op De Evenaar


Welke landen liggen op de evenaar? De evenaar is een belangrijke lijn in de wereldkaart, die de helft van de wereld scheidt in noordelijk en zuidelijk halfrond. De evenaar verdeelt ook de landen over de wereld. Er zijn verschillende landen die op de evenaar liggen.

De meeste landen die op de evenaar liggen zijn gelegen in Afrika, waaronder Kenia, Tanzania, Gabon, Congo, Oeganda, Ethiopië, Rwanda, Burundi, Djibouti en Sao Tomé en Principe. In Azië zijn er ook landen die op de evenaar liggen, waaronder Indonesië, Maleisië en de Filipijnen.

In Zuid-Amerika liggen ook enkele landen op de evenaar, waaronder Ecuador, Colombia, Peru en Brazilië. In Centraal-Amerika liggen er ook enkele landen op de evenaar, waaronder Costa Rica, Nicaragua, Honduras, Panama en Guatemala. In Noord-Amerika zijn er geen landen die op de evenaar liggen.

Verder zijn er nog enkele eilanden die op de evenaar liggen, waaronder de Galapagoseilanden, de Salomonseilanden, de Seychelleneilanden en de Line-eilanden. Ook het eiland Kiritimati en de Marshalleilanden liggen op de evenaar.

De evenaar is een belangrijke lijn op de wereldkaart die de landen over de wereld verdeelt. Er zijn verschillende landen en eilanden die op de evenaar liggen, waaronder Afrika, Azië, Zuid-Amerika, Centraal-Amerika en een aantal eilanden.

Als je meer wilt weten over welke landen op de evenaar liggen, kun je meer informatie vinden op de verschillende websites van de overheid, zoals de officiële websites van de landen of websites van de Verenigde Naties.

Uitleg coördinaten

Welke Landen Liggen Op De Evenaar. In deze video leg ik je uit hoe coördinaten tot stand komen en hoe je de coördinaten van een plaats kunt bepalen in de atlas. De afbeelding aan het begin van de video is een wereldbol. Deze komt van nu.wikipedia.org. Mijn naam is Ytje Holtrop...

Wat Is De Evenaar? - Auf der Suche nach den besten Restaurants

De klimaatzones op aarde

Het ontstaan van de seizoenen

Examenstress? Nergens voor nodig! Check de havo examentraining: youtube.com/playlist?list=PLor2X_LW-Le7Eby631Q1OcIz6XCYPAfda Check de designs in de shop! shop.spreadshirt.nl/aardrijkskunde-bijles/ Volg ons op insta: ...

Uitlegfilmpje Klas 4 AK H1 §1.2 Klimaten