hit tracker

Wat Is Het Hoogste Gebouw Ter Wereld


Het hoogste gebouw ter wereld is de Burj Khalifa, gelegen in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten. Met 828 meter hoog is het de hoogste bewoonde structuur in de wereld, inclusief antennes. De Burj Khalifa werd voltooid in 2010 en heeft een totale hoogte van 829,8 meter, waarvan 828 meter gebouw is. Het is ontworpen door architect Adrian Smith, van Skidmore, Owings & Merrill, met de assistentie van Hyder Consulting.

Het gebouw telt 163 verdiepingen, waarvan 154 verhuurbare vloeren. De Burj Khalifa heeft ook de hoogste bewoonde verdieping, de 160e verdieping, die hoog boven de 500 metergrens ligt. Het gebouw heeft ook de hoogste openbare ruimte, de At The Top observatiedek, en de hoogste restaurant, Atmosphere, op de 122e verdieping.

De Burj Khalifa heeft ook de langste dubbele liftbaan in de wereld, met een lengte van 504 meter. Er zijn 57 liften en 8 escalators, met een totale kapaciteit van meer dan 35.000 personen. Het gebouw heeft ook een openbare binnenruimte met winkels, restaurants, kantoren, hotels en een observatiedek.

De Burj Khalifa is gebouwd met een aantal baanbrekende technologieën. Het is ontworpen om de windbelasting te verminderen, waardoor het gebouw stabieler is. Het gebouw heeft ook geavanceerde technologieën voor waterbeheersing en energiebesparing, waaronder een systeem voor warmteterugwinning.

De Burj Khalifa heeft ook een unieke constructie met een zelfondersteunende structuur. Het gebouw is gebouwd met stalen buizen die als stutbalken werken, waardoor het gebouw steviger is dan traditionele staalconstructies. Er zijn ook veel innovatieve veiligheids- en brandbeveiligingssystemen geïnstalleerd.

De Burj Khalifa is ook een van de meest energie-efficiënte gebouwen ter wereld. Het gebouw is ontworpen om energie te besparen door het gebruik van geavanceerde technologieën, zoals warmteterugwinning en zonnepanelen. Het gebouw heeft ook een geavanceerd verlichtingssysteem met led-verlichting, wat energie bespaart.

De Burj Khalifa is een technologisch hoogstandje en een van de meest indrukwekkende gebouwen ter wereld. Het is een baken van moderniteit en een must-see voor iedereen die Dubai bezoekt.

De Burj Khalifa is een icoon van moderniteit, technologie en architectuur. Het is een van de meest indrukwekkende gebouwen ter wereld, waarvan de verfijning en elegantie moeilijk te evenaren zijn.

TOP 10 HOOGSTE GEBOUWEN TER WERELD!

Wat Is Het Hoogste Gebouw Ter Wereld. TOP 10 HOOGSTE GEBOUWEN TER WERELD!

NEMO Science Museum

Het Hoogste Gebouw | STE | Het Klokhuis

Van koekjesfabriek tot golfslagbad, Het Klokhuis neemt je mee! 🍏 Abonneer op ons kanaal! youtube.com/subscription_center?add_user=hetklokhuis 🍎 Bekijk alle afleveringen op hetklokhuis.nl 🍏 DIY op de Studio studio-klokhuis.ntr.nl/ 🍎 Volg ons...

TOP 10 HOOGSTE GEBOUWEN TER WERELD! 🔼🏢

Abonneer op TOP LIJSTJES en druk op het 🔔-icoontje om op de hoogte te blijven van onze nieuwste video's! youtube.com/TOPLIJSTJES?sub_confirmation=1 New York is de stad die bekend staat om vele hoge gebouwen en de enorme skyline. Vanaf welk punt...

Burj Khalifa 2 slaapkamer appartement in het hoogste gebouw ter wereld

De Burj Khalifa is met een totale hoogte van 829,8 meter het hoogste gebouw ter wereld sinds 2009. Inmiddels is Dubai begonnen aan een nog hogere toren genaamd Dubai Creek Tower met een totale hoogte van 1.345 meter. De Burj Khalifa is gelegen in...