hit tracker

Wat Gebeurt Er Als Je Teveel Zout Eet


De impact van het eten van teveel zout is groter dan je zou denken. Hoewel het eten van zout belangrijk is voor een goede gezondheid, kan een teveel aan zout ook schadelijk zijn voor het lichaam. Hieronder wordt besproken wat gebeurt als je teveel zout eet.

Het eerste wat je kunt verwachten als je te veel zout eet, is dat je meer vocht vasthoudt. Als gevolg hiervan kan je bloeddruk stijgen en je bloedvaten vernauwen. Dit kan leiden tot hartproblemen zoals hartfalen of een beroerte.

Een teveel aan zout kan ook leiden tot een verhoogde kans op nierstenen. Het zout kan afzettingen in de nieren veroorzaken, wat de stroom van urine beperkt en het risico op nierstenen verhoogt.

Verhoogde zoutinname kan ook leiden tot een verhoogde kans op osteoporose. Het zout kan de hoeveelheid calcium verminderen die in het lichaam wordt opgenomen, waardoor de botten dunner en brozer worden.

Mensen die te veel zout eten, kunnen ook last krijgen van maag- en darmklachten. Het zout kan de maagwand irriteren en de spijsvertering verstoren, waardoor er klachten ontstaan.

Te veel zout kan ook de spijsvertering verstoren, waardoor je meer kans hebt op constipatie. Dit kan leiden tot buikpijn, gas en andere symptomen van verstopping.

Het eten van te veel zout kan ook leiden tot een verminderde weerstand tegen infecties. Het zout kan de werking van het immuunsysteem verstoren, waardoor je gevoeliger bent voor bacteriële en virale infecties.

Het eten van te veel zout kan ook leiden tot een verhoogde kans op overgewicht en obesitas. Het zout kan de eetlust verhogen, waardoor je meer eet dan je zou moeten.

Ten slotte kan het eten van te veel zout leiden tot een verminderde gezondheid van de huid. Het zout kan de huid uitdrogen en de kans op acne en andere huidaandoeningen verhogen.

Gezond eten, minder zout, Thuisarts.nl

Wat Gebeurt Er Als Je Teveel Zout Eet. Voor meer informatie kijk op Thuisarts.nl of RIVM.nl

Dit gebeurt er als je te veel zout eet (en zo verander je dat)

Why is too much salt bad for you

We do need some salt in our diets, but it’s important we don’t have too much. Find out why, and learn what you can do to limit your salt intake. Can you spot the salty foods? Visit bhf.org.uk/salty-surprises

Animatie zout

Weet jij hoeveel zout er in je eten zit | Voedingscentrum

Dagelijks heb je zeker niet meer dan 6 gram zout nodig. Weet jij hoeveel zout er zit in de producten die je eet? Jasper de Vries vroeg het aan mensen op straat. Meer informatie over minder zout eten vind je op: ...