hit tracker

Wanneer Is De Mona Lisa Gemaakt


De Mona Lisa is een beroemd schilderij dat in 1503 werd geschilderd door Leonardo da Vinci. Het werd geschilderd voor Francesco del Giocondo, een Florentijnse koopman, en bevindt zich nu in het Louvre-museum in Parijs. De Mona Lisa is een van de meest bekende en meest geciteerde kunstwerken ter wereld.

De Mona Lisa is geschilderd op een paneel van lindehout gemaakt door Francesco Bartolomeo di Giacondo. Het schilderij is 77 cm hoog en 53 cm breed. De Mona Lisa heeft een mysterieuze glimlach en heeft een gelaagde achtergrond met de Alpen in de verte.

De Mona Lisa is geschilderd met olieverf op een doek. De afbeelding was een populair onderwerp in de renaissance, maar de Mona Lisa is uniek door de gelaagde compositie, het gebruik van licht en het gebruik van kleur. De Mona Lisa is ook bijzonder omdat het schilderij nog steeds zo populair is na meer dan 500 jaar.

Het maken van De Mona Lisa begon in 1503, toen Leonardo da Vinci het schilderij begon. Het schilderij werd geschilderd in milaan, waar Leonardo woonde, maar veel van de details en technieken die hij gebruikte voor het schilderij, zoals de schaduwen en de gelaagde achtergrond, zijn afkomstig uit Florence, waar hij opgeleid was.

Leonardo werkte meer dan 3 jaar aan het schilderij, maar ondanks dat er geen precieze datum is waarop het schilderij voltooid werd, wordt algemeen aangenomen dat het in 1506 voltooid werd. Het schilderij werd geschilderd voor Francesco del Giocondo, maar het schilderij werd pas beroemd nadat het in 1517 naar het Louvre-museum in Parijs, waar het nog steeds te zien is, werd gebracht.

De Mona Lisa wordt gezien als een van de meest invloedrijke schilderijen ooit gemaakt. Het is een van de meest herkenbare werken in de kunstgeschiedenis en heeft een grote invloed gehad op kunstenaars over de hele wereld. Hoewel er veel discussie is over de betekenis van het schilderij, is het duidelijk dat het een van de meest invloedrijke en bekende kunstwerken ooit gemaakt is.

De Mona Lisa is een van de meest geciteerde en herkenbare kunstwerken ter wereld. Het schilderij is geschilderd door Leonardo da Vinci in 1503 en is een van de meest invloedrijke schilderijen ooit gemaakt. Het schilderij is een van de meest geciteerde kunstwerken in de kunstgeschiedenis en het Louvre-museum in Parijs is de thuisbasis van het schilderij.

De Mona Lisa is een van de meest invloedrijke schilderijen ooit gemaakt en het is een van de meest herkenbare werken in de kunstgeschiedenis. Hoewel de precieze datum waarop het schilderij voltooid werd, niet bekend is,

The history of chocolate - Deanna Pucciarelli

Wanneer Is De Mona Lisa Gemaakt. View full lesson: ed.ted.com/lessons/the-history-of-chocolate-deanna-pucciarelli If you can’t imagine life without chocolate, you’re lucky you weren’t born before the 16th century. Until then, chocolate only existed as a bitter, foamy drink in...

Heb jij de Mona Lisa gezien? - MuseumTV - Kijk | Geniet | Verdiep

Why is the Mona Lisa so famous - Noah Charney

Discover what factors helped Leonardo da Vinci’s “Mona Lisa” become the world’s most famous painting. -- More than 500 years after its creation, Leonardo da Vinci’s “Mona Lisa” is arguably the world’s most famous painting. Many scholars consider...

Why Is The Mona Lisa So Famous 😮 (EXPLAINED)

Why Is the ‘Mona Lisa’ So Famous

What’s so great about the Mona Lisa? Sure, she’s got that smile, but what makes her *the most famous painting in the world*? Well, Mona’s got a wild past—one that involves larceny, false allegations, Napoleon Bonaparte and Pablo Picasso. Here’s...