hit tracker

Wanneer Gebruik Je Much Of Many


Het begrip ‘much of many’ is een veelvoorkomende uitdrukking die gebruikt wordt in het Engels. In het Nederlands hebben we deze zinsconstructie niet, dus het is belangrijk om te weten wanneer je much of many moet gebruiken.

Much wordt gebruikt als een bijvoeglijk naamwoord, ofwel als een verbindend naamwoord, om te verwijzen naar een grote hoeveelheid of een grote mate van iets. Zo kan het gebruikt worden in zinnen als ‘Ik heb veel geld’ of ‘Er is veel werk te doen’. Many wordt gebruikt wanneer je het hebt over meerdere voorwerpen of personen. Voorbeelden zijn ‘er zijn veel mensen in de stad’ of ‘er zijn veel bomen in de tuin’.

Much wordt ook gebruikt voor abstracte begrippen, zoals ‘veel liefde’ of ‘veel geluk’. Many wordt ook gebruikt wanneer je het hebt over meerdere van een bepaald soort voorwerp, zoals ‘veel auto’s’ of ‘veel honden’.

Much en many worden ook gebruikt bij vergelijkingen. Wanneer je een vergelijking maakt tussen twee verschillende dingen, kun je much of many gebruiken om aan te geven dat de ene meer is dan de andere. Voorbeelden zijn ‘er zijn veel mensen in de stad, maar er zijn veel meer auto’s’ of ‘er is veel werk te doen, maar er is veel meer tijd nodig om het af te maken’.

Much en many kunnen ook gebruikt worden als voornaamwoorden. Much wordt gebruikt in zinnen als ‘er is veel te doen’ of ‘er is veel verkeer’. Many wordt gebruikt in zinnen als ‘er zijn veel mensen’ of ‘er zijn veel vogels’.

Om te bepalen wanneer je much of many moet gebruiken, is het belangrijk om te weten welke woorden je moet gebruiken. Als je het hebt over een grote hoeveelheid of een grote mate van iets, gebruik je much. Als je het hebt over meerdere voorwerpen of personen, gebruik je many. Als je het hebt over een vergelijking, gebruik je much of many om aan te geven dat de ene meer is dan de andere.

Much en many worden vaak verward, maar als je de regels kent, is het eenvoudig om te bepalen wanneer je welke woorden moet gebruiken.

Het is belangrijk om te onthouden dat much en many alleen in het Engels gebruikt worden, dus als je Nederlands spreekt, heb je deze woorden niet nodig.

Engels - Much / many / a lot of / (a) few / (a) little

Wanneer Gebruik Je Much Of Many. Oefeningen, overzicht en PowerPoint: allesvoorengels.nl/grammatica/much-many-a-lot-of-a-few-a-little/ De beste grammatica uitleg, oefeningen, video’s, overzichten, PowerPoints, webquests en andere hulpmiddelen voor het (aan)leren van Engels en...

Engels - Many - Much - A lot of - Lots of - veel - EngelsAcademie.nl - YouTube

Much, many, lots of, a lot of, (a) little, (a) few | WRTS

Source: leren.wrts.nl

Much, many, a lot of, lots of | WRTS

Source: leren.wrts.nl

Much, many, lots of, a lot of, (a) little, (a) few | WRTS

Source: leren.wrts.nl

Engels - A few - a little - a bit of - EngelsAcademie.nl - YouTube

Source: youtube.com

Much and many - Mr. Chadd Academy

Source: mrchadd.nl

Zelda: Breath of the Wild - Snel Rupees en geld verdienen | Eurogamer.nl

Source: eurogamer.nl

Much and many

Source: SlideShare

Much and many

Source: SlideShare

Hoe kunnen we een circulaire economie tot stand brengen met een efficiënt  gebruik van hulpmiddelen? — Europees Milieuagentschap

Source: eea.europa.eu

What's the difference between, een paar, enkele, and enige, from my  understanding they all mean "a few" right? : r/learndutch

Source: reddit.com

Engels - Much / many / a lot of / (a) few / (a) little - YouTube

Source: youtube.com

Much and many - Mr. Chadd Academy

Source: mrchadd.nl

Engels - Many - Much - A lot of - Lots of - veel - EngelsAcademie.nl

Wil je meer uitleg? Ga dan naar EngelsAcademie.nl. Disclaimer: Het embedden van de video's is alleen toegestaan wanneer er toestemming is verleend door De OnderwijsAcademie. De video's maken deel uit van het auteursrecht en blijven te allen...

Much / Many / A lot of / Lots of / Little / Few

Uitleg over hoe je Much / Many / A lot of / Lots of / Little / Few gebruikt in het Engels.

Engels Much of Many

Wanneer gebruik je much en wanneer many in het Engels. Deze video geeft kort aan hoe je makkelijk kunt weten welke je moet gebruiken.