hit tracker

Waarom Is Pluto Geen Planeet Wikipedia


De discussie over waarom Pluto geen planeet meer is, is al jaren aan de gang. De Internationale Astronomische Unie (IAU) heeft in 2006 officieel bevestigd dat Pluto geen planeet meer is, maar een dwergplaneet. Maar wat is de reden achter deze beslissing?

Om te begrijpen waarom Pluto geen planeet meer is, moeten we eerst begrijpen wat een planeet is. Volgens de IAU is een planeet een hemellichaam dat: is gevormd uit de zonnestelsel, een duidelijk afgebakend oppervlak heeft, in een baan rond de zon beweegt en andere hemellichamen in zijn baan heeft geklemd. Aangezien Pluto deze criteria niet voldoet, is het geclassificeerd als een dwergplaneet.

De IAU heeft ook een aantal andere hemellichamen als dwergplaneten geclassificeerd, waaronder Ceres, Charon, Makemake en Eris. Deze hemellichamen hebben dezelfde eigenschappen als Pluto, maar zijn iets kleiner en hebben een kleinere baan. Het is interessant op te merken dat Pluto, als het de enige dwergplaneet was, waarschijnlijk wel als planeet zou worden geclassificeerd. Maar omdat er meer dwergplaneten zijn, moest de IAU een beslissing nemen.

Het is duidelijk dat de IAU de classificatie van Pluto als dwergplaneet heeft gemaakt om de andere dwergplaneten te erkennen. Maar er zijn ook andere factoren die een rol hebben gespeeld. Pluto heeft bijvoorbeeld een onregelmatige baan die anders is dan de baan van andere planeten. Ook is het anders dan de andere dwergplaneten doordat het een andere samenstelling heeft, met meer ijs dan de andere dwergplaneten.

De discussie over waarom Pluto geen planeet meer is, is nog steeds aan de gang. Er zijn veel mensen die de classificatie van Pluto als dwergplaneet betwisten, maar de IAU staat nog steeds achter hun beslissing. Zoals je kunt zien, heeft de IAU een goede reden om Pluto geen planeet meer te noemen, maar de discussie doet nog steeds voort.

Hoewel Pluto geen planeet meer is, wordt het nog steeds door veel mensen gezien als een planeet. Er worden nog steeds veel onderzoeken naar Pluto gedaan en het blijft een interessant hemellichaam om te bestuderen. Ook is het de thuisbasis van de planeet Neptune's trojan asteroïden, een aantal asteroïden die in de baan van Neptunus draaien.

Ondanks dat Pluto geen planeet meer is, blijft het een fascinerend hemellichaam. Er zijn nog veel dingen te leren over Pluto, waaronder hoe het is ontstaan en wat zijn samenstelling is. Maar wat de toekomst ook mag brengen, Pluto zal altijd een interessant hemellichaam blijven om te bestuderen.

Om samen te vatten, is Pluto geen planeet meer omdat het niet aan de criteria van de IAU voldoet. De IAU heeft beslot

You might also like:

Why is PLUTO not a longer planet All about PLUTO @azkademika

Waarom Is Pluto Geen Planeet Wikipedia. In this video, @azkademika show you some informations about pluto. The history and the big news about Pluto in 2006. It also inform about the hearts shape on its surface and its moons. This video also shows related picture. Let's explore...

De Pluto-controverse: is het nu een planeet of niet?

Sinds wanneer mag Pluto geen planeet meer heten? - KIJK Magazine

Source: kijkmagazine.nl

Waarom Pluto geen planeet meer is • ZENIT - sterrenkunde - ruimteonderzoek  - weerkunde

Source: zenitonline.nl

Pluto heeft een blauwe hemel en vuurrood ijs

Source: nos.nl

Waarom is Pluto geen planeet?

Source: yoo.rs

Pluto (dwergplaneet) - Wikiwand

Source: wikiwand.com

Pluto wordt nooit meer een planeet, wat de fans ook willen' – New Scientist

Source: New Scientist

Manen van Pluto verrassen - Nederlands Dagblad. De kwaliteitskrant van  christelijk Nederland

Source: nd.nl

Planetaire uitlijning in april 2023 | Planetaire uitlijning | Vijf planeten  uitgelijnd in 2023 | Star Walk

Source: starwalk.space

De Pluto-controverse: is het nu een planeet of niet?

Source: scientias.nl

Dwergplaneet Pluto | Pluto's diameter | Pluto's manen | Is Pluto een planeet?  | Star Walk

Source: starwalk.space

Pluto - macht & transformatie - AstroLogisch

Source: astrologisch.nu

Dwergplaneten - STERRENKIDS

Source: sterrenkids.nl

Schooltv: Pluto - Geen echte planeet

Source: schooltv.nl

NASA toont scherpste foto van Pluto tot nu toe - IT Pro - .Geeks - Tweakers

Source: tweakers.net

Pluto | ASTROFACTS

Pluto, het treurige verhaal van de planeet die geen planeet meer is. #Astrofacts #Pluto #Zonnestelsel In de serie Astrofacts leer je samen met Dave, stap voor stap het hele universum kennen! Bekijk alle afleveringen van Astrofacts hier: ...

Is Pluto een planeet of een dwergplaneet

Is Pluto een planeet of een dwergplaneet? Dat kom je in dit korte filmpje te weten. Geschikt voor tweede en derde graad lager onderwijs. Uitgetest in het vierde, vijfde en zesde leerjaar. FACEBOOK: facebook.com/meestertomlegtuit Geef gerust een...

Black Holes 101 | National Geographic

At the center of our galaxy, a supermassive black hole churns. Learn about the types of black holes, how they form, and how scientists discovered these invisible, yet extraordinary objects in our universe. ➡ Subscribe: ...