hit tracker

Langste Woord Ooit In Het Nederlands


Het langste woord ooit in het Nederlands is 'anticonstitutioneelconventioneel'. Deze term heeft een lengte van tweeëndertig letters. Het woord werd voor het eerst gebruikt in 1843, toen het werd gebruikt in de Belgische Grondwet. Het woord betekent letterlijk 'tegen de overheidsinstellingen'.

Er zijn meer woorden die langer zijn dan 'anticonstitutioneelconventioneel'. Bijvoorbeeld 'diploperenkopjesdriemastklipper', 'pneumonoultramicroscopischsilicovolkaanconiosis' en 'speciosissimaequeintelligentiores'. De laatste woord is een Latijnse term die 'heel mooi en intelligent' betekent. Ook 'leukoplastischepolyfonischepolyhistorischepolymystiekepolytechniek' is een woord met een lengte van veertig letters.

Er zijn ook woorden die nog langer zijn dan 'leukoplastischepolyfonischepolyhistorischepolymystiekepolytechniek'. Bijvoorbeeld 'hexadecasyllabicdisyllabicintercalation', wat zestien lettergrepen bevat, en 'monorchidextraradicaldicyanodiamide', een woord dat twintig lettergrepen bevat. Andere lange woorden zijn 'dodecasyllabicpolysyllabicintercalation', 'disproportionatenesses' en 'pentadecasyllabicpolysyllabicintercalation'.

Hoewel het langste woord ooit in het Nederlands tweeëndertig letters lang is, zijn er ook woorden die langer zijn. Zo is er het woord 'interdisciplinairpolysyllabicpolyhistorischepolytechniek', wat veertig letters bevat. Dit woord betekent letterlijk 'tussen verschillende disciplines'. Verder is er het woord 'pentadecasyllabicdisyllabicintercalation', wat twintig lettergrepen bevat.

Er zijn ook woorden die langer zijn dan 'pentadecasyllabicdisyllabicintercalation'. Bijvoorbeeld 'dodecasyllabicpolysyllabicintercalation', wat tweeëntwintig lettergrepen bevat. Verder is er het woord 'hexadecasyllabicpolysyllabicintercalation', wat zesentwintig lettergrepen bevat. Andere lange woorden zijn 'monorchidextraradicaldicyanodiamide', 'disproportionatenesses' en 'leukoplastischepolyfonischepolyhistorischepolymystiekepolytechniek'.

Hoewel er langere woorden zijn dan 'anticonstitutioneelconventioneel', is dit woord nog steeds het langste woord ooit in het Nederlands. Het woord wordt nog steeds gebruikt in de Belgische Grondwet, waar het betekent 'tegen de overheidsinstellingen'. Het woord is tweeëndertig letters lang.

In het Nederlands zijn er veel lange woorden. Ze variëren van tweeëndertig lettergrepen tot zesentwintig lettergrepen. Sommige van deze woorden zijn Latijnse woorden, terwijl andere meer algemeen gebruikte woorden zijn. Hoewel er langere woorden bestaan, is 'anticonstitutioneelconventioneel' het langste woord ooit in het Nederlands.

Het LANGSTE Antwoord WINT In ROBLOX!

Langste Woord Ooit In Het Nederlands. 😊Iedere Dag een Nieuwe Video op mijn Kanaal. ►Mijn ROBLOX Groep: roblox.com/groups/12819165/TeamEendje#!/about ➥🛒 MERCHANDISE: Dennus.nl ❤️Abonneer voor Meer Video's: youtube.com/channel/UC-9IwXkuThytX-AdxXFzUog?sub_confirmation=1 😊 Deze...

Taalweetjes | TVcN Tolk- en Vertaalcentrum Nederland #langste #woord | Woord, Letteren

Het langste Nederlandse woord - Machtig

Source: machtig.nl

Langste woord ter wereld telt 189.819 letters | wibnet.nl

Source: wibnet.nl

Lingo bedenkt langste woord van Nederland | Opmerkelijk | NU.nl

Source: nu.nl

Het langste Nederlandse woord - Machtig

Source: machtig.nl

onzetaal.nl

Source: REOR41Yeeij4lM

Het langste Nederlandse woord - Machtig

Source: machtig.nl

Langste woord ter wereld duurt 3,5 uur | RTL Nieuws

Source: rtlnieuws.nl

Ik heb een woord gevonden met meer medeklinkers op rij dan angstschreeuw. :  r/thenetherlands

Source: reddit.com

Het langste Nederlandse woord - Machtig

Source: machtig.nl

Welke lange samengestelde woorden zoals  'beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen' bestaan er nog meer? :  r/thenetherlands

Source: reddit.com

deze Engelse stemactrice kan het beter uitspreken dan ikzelf 🤯 🇬🇧 ... |  TikTok

Source: TikTok

Basisonderwijs uitgeverij VAN IN - Antwoord: Het langste woord in het  Nederlands "meervoudigepersoonlijkheidsstoornis" heeft 35 letters.  "Zandzeepsodamineraalwatersteenstralen" met 37 letters - een woord dat  Herman Brusselmans introduceerde in één van ...

Source: Facebook

Je kunt van het woord 'floepen' naar 'stromat' komen door steeds de  opvolgende letter te vervangen, alle tussenvormen zijn dan ook woorden. :  r/thenetherlands

Source: reddit.com

Het langste woord ter wereld

Acteur Bruno Vanden Broucke, Sammy uit 'Het Eiland', kan het langste woord ter wereld uitspreken.

Taalmysterie - Wat is het langste woord in het Nederlands

Bekijk meer taalmysteries op dwvdnt.org !

Top 10 | Langste Woorden Van Nederland!!! #1

Dit is een Top tien Video!!!