hit tracker

In Welke Staten Zijn Wapens Legaal


De meeste mensen weten dat wapens in de Verenigde Staten legaal zijn, maar er zijn veel verschillende regels en wetten die van staat tot staat verschillen. In dit artikel zullen we een dieper duik nemen in welke staten wapens legaal zijn en wat de regels en wetten zijn die gelden.

Als eerste zijn er vierenveertig staten die het bezit van wapens toestaan. In twaalf van deze staten is het bezit van wapens volledig legaal, zonder enige vorm van vergunning of registratie. Deze staten zijn Alaska, Arizona, Idaho, Kansas, Maine, Mississippi, Missouri, New Hampshire, North Dakota, Oklahoma, Vermont en Wyoming.

In de andere dertig staten waar wapens legaal zijn, is er wel een vorm van vergunning of registratie vereist. Sommige staten vereisen ook dat mensen een achtergrondcontrole ondergaan voordat ze een wapen kunnen kopen. Deze staten zijn Alabama, Arkansas, Colorado, Connecticut, Florida, Georgia, Hawaii, Iowa, Indiana, Kentucky, Louisiana, Michigan, Montana, Nebraska, Nevada, New Mexico, North Carolina, Ohio, Oregon, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah, Virginia, Washington, West Virginia en Wisconsin.

Er zijn ook zes staten waar het bezit van wapens volledig verboden is, ongeacht of je een vergunning hebt of niet. Deze staten zijn Californië, Illinois, Massachusetts, New Jersey, New York en Rhode Island. In deze staten kunnen mensen geen wapens bezitten, kopen of verkopen, tenzij ze een speciaal certificaat hebben dat is uitgegeven door de staat.

Er zijn ook twee staten die bepaalde soorten wapens verbieden, ongeacht of je een vergunning hebt of niet. In Maryland is het bijvoorbeeld verboden om een vuurwapen te bezitten zonder een speciaal certificaat. In Delaware is het verboden om machinegeweren te bezitten, kopen of verkopen.

Ten slotte is er nog één staat die een wapenbezit beperkt tot bepaalde locaties. In Hawaii is het bijvoorbeeld verboden om een wapen openbaar te dragen of te vervoeren, tenzij je een speciaal certificaat hebt dat is uitgegeven door de staat. Als je een wapen in Hawaii bezit, moet je het ook op een bepaalde locatie bewaren, zoals je huis.

In de Verenigde Staten zijn dus veel verschillende staten die verschillende regels en wetten hebben over wapenbezit. Het is belangrijk dat mensen zich bewust zijn van de wetten in hun staat, zodat ze weten wat wel en niet is toegestaan. Als je vragen hebt over de wetten in jouw staat, raadpleeg dan een lokale of federale autoriteit.

8 Bandidos MC Members Massacred

In Welke Staten Zijn Wapens Legaal. #BANDIDOSMCCANADA #BANDIDOSMOTORCYCLECLUB #BANDIDOSMC 👉🏻👉🏻👉🏻 About this video:Shedden 8 Massacre- The murder of 8 Bandidos MC Members The Shedden Massacre, sometimes also referred to as the Bandido Massacre, was the killing of 8 men associated...

Een vastgelopen wapendebat, soepele wetten: vier vragen over de aanslag in Texas

AR-15: Amerika's favoriete wapen, ook voor terroristen

Source: nos.nl

Zo makkelijk is het om een wapen te kopen in de VS | Het Nieuwsblad Mobile

Source: nieuwsblad.be

Amerikaanse steden en staten voeren zelf beperkende wapenwetten in |  Buitenland | NU.nl

Source: nu.nl

PDF) Beheersing van legaal particulier (vuur)wapenbezit: de  voorgeschiedenis, Tijdschrift voor Bijzonder Strafrecht & Handhaving

Source: ResearchGate

Cannabis in Duitsland: wetgeving, gebruiken, en meer info - Sensi Seeds

Source: sensiseeds.com

Canada doet wat de VS nalaat: strengere wapenwetten | RTL Nieuws

Source: rtlnieuws.nl

Strenge Wapenwetten

Source: slideshare.net

eerstekamer.nl

Source: sjYjgSEyGdWoUM

Waarom mag een Amerikaan een wapen dragen? - YouTube

Source: youtube.com

repository.overheid.nl

Source: sB7imZ4Ad-C6ZM

eerstekamer.nl

Source: 1fkydMIxWB58oM

Zo kon Vegas-schutter van simpel aanvalswapen een mitrailleur maken

Source: nos.nl

De bloedband tussen Amerikanen en hun wapens

El Paso en Dayton. Twee 'mass shootings' in één weekend. Ook nu gebruikten de daders semiautomatische vuurwapens om zo veel mogelijk mensen te kunnen doden. Het zeer verhitte, maar inmiddels ook vertrouwde wapendebat zwengelt weer aan. Hoe rekbaar...

Waarom mag een Amerikaan een wapen dragen

Amerikanen en wapens: ze zijn een beetje als Nederlanders en kaas. In de VS zijn meer wapens dan waar dan ook, maar dus ook een boel schietincidenten. Waarom mogen Amerikanen dan nog steeds een wapen dragen? Abonneer je NU om niets te missen:...

Politie: ga niet met nepwapens de straat op, je speelt met je leven

"Ga niet met nepwapens de straat op, want ze zijn niet van echt te onderscheiden." De politie begint een campagne op scholen over dit soort nepwapens. Ze lijken net echt en er kunnen daardoor gevaarlijke situaties ontstaan.