hit tracker

In Welk Museum Hangt De Mona Lisa


De Mona Lisa is een beroemd schilderij, dat de wereld rond gaat als het meest iconische kunstwerk ter wereld. Het is een middeleeuws werk van de Italiaanse schilder Leonardo da Vinci, dat hangt in het Louvre Museum in Parijs, Frankrijk. Maar waarom hangt het er?

Het schilderij werd geschilderd tussen 1503 en 1506, toen da Vinci deel uitmaakte van de hofhouding van koning Lodewijk XII van Frankrijk. De koning was een groot liefhebber van kunst en verzamelde stukken van de beste kunstenaars. De Mona Lisa was daar een van. Na de dood van da Vinci in 1519, ging het schilderij via verschillende koninklijke families, naar het Louvre Museum.

Het schilderij werd in 1797 verworven door Napoleon Bonaparte. Hij liet het werk tentoonstellen in het Louvre Museum, waar het nu nog steeds te zien is. Het staat sinds 1913 in de Salle des États, waar het wordt bewaakt door een speciaal beveiligingssysteem. De Mona Lisa is een van de meest bezochte kunstwerken in het Louvre Museum. Elke dag komen er vele bezoekers om het werk te bewonderen.

Het schilderij is zo populair dat het zelfs een eigen museum heeft geopend in Florence, Italië. Het Museo Ideale Leonardo da Vinci heeft een exacte replica van de Mona Lisa gemaakt, die naast de originele hangt. Ook staat er een grote bronzen standbeeld van de kunstenaar, evenals reproducties van andere werken van Leonardo da Vinci.

Een andere replica van de Mona Lisa hangt in het Prado Museum in Madrid, Spanje. Het werd geschilderd door een student van da Vinci, die gezegd wordt dat hij dezelfde techniek gebruikte als de meester. De replica is echter geen precies kopie; er zijn verschillende verschillen, zoals de ogen en de mond van het model.

De Mona Lisa is een van de meest iconische kunstwerken ter wereld en hangt momenteel in het Louvre Museum in Parijs, Frankrijk. Het is ook te zien in het Museo Ideale Leonardo da Vinci in Florence, Italië, en het Prado Museum in Madrid, Spanje. De Mona Lisa wordt bewaakt door een speciaal beveiligingssysteem en blijft een van de meest bezochte kunstwerken in het museum.

William Noel: Revealing the lost codex of Archimedes

In Welk Museum Hangt De Mona Lisa. ted.com How do you read a two-thousand-year-old manuscript that has been erased, cut up, written on and painted over? With a powerful particle accelerator, of course! Ancient books curator William Noel tells the fascinating story behind the...

Die Mona Lisa, Geschichte und Geheimnisse - Louvre Museum Paris - PARISCityVISION

Mona Lisa" von Louvre-Besucher mit Torte beworfen | STERN.de

Source: stern.de

Mona Lisa: het verhaal achter de beroemde glimlach - frankrijk.nl

Source: frankrijk.nl

Die Mona Lisa ist weltberühmt – Aber warum gerade sie? | STERN.de

Source: stern.de

Attacke auf Mona Lisa: Das ist passiert

Source: radiogong.de

Der Louvre öffnet: Mona Lisa hinter Zick-Zack-Barrieren | ZEIT ONLINE

Source: zeit.de

Ein Besuch im Musée du Louvre Paris – mehr als die Mona Lisa

Source: Stadtrundfahrt

21. August 2006 - Vor 95 Jahren: Die Mona Lisa wird gestohlen, Stichtag -  Stichtag - WDR

Source: www1.wdr.de

Mona Lisa" hat eine Schwester | SVZ

Source: svz.de

Mona Lisa geklaut

Source: fr.de

Leonardo Da Vinci: Ist die "Mona Lisa" im Louvre nur eine Kopie? - WELT

Source: welt.de

Louvre Paris: Größtes Kunstmuseum der Welt⎮Mona Lisa – HOME of TRAVEL

Source: homeoftravel.de

Mona Lisa in 3-D: Schuf da Vinci das erste 3-D-Bild?

Source: tagesspiegel.de

Louvre: "Ich habe mich gefragt, was ihr wohl für ein Scheiß passiert ist" |  ZEIT ONLINE

Source: zeit.de

Ik Sneakte Mijn Eigen Schilderij Naast de Mona Lisa

Ik Sneakte Mijn Eigen Schilderij Naast de Mona Lisa... Dit kunstwerk hangt al jaren in het Louvre en is ruim 790 miljoen euro waard, dus zal het wel goed beveiligd zijn. Gaat het ons lukken? Sinds dit al vaker is uitgevoerd op YouTube had ik er...

Ik Sneak Mijn Eigen Schilderij Naast de Mona Lisa...

Ik Sneak Mijn Eigen Schilderij Naast de Mona Lisa... Hele video: youtu.be/QBm5do18NuI #shorts ✘ Instagram: instagram.com/f_vdam/ ✘ Zet het belletje aan om op de hoogte te zijn van een nieuwe vid! ✘ Zakelijk contact:...

Schilderij van 1,2 miljoen (!) versnippert zichzelf na verkoop

Een grote verrassing voor bezoekers van een kunstveiling. Nadat een schilderij werd verkocht voor meer dan een miljoen euro gebeurde er iets geks. Het schilderij zakte uit de lijst naar beneden en versnipperde zichzelf! Vragen, tips of ideeën?...