hit tracker

Hoeveel Films Zijn Er Van Harry Potter


Er zijn in totaal acht films in de Harry Potter-franchise, waarvan de eerste uitkomst in 2001. De films volgen de avonturen van de hoofdpersonages Harry, Ron en Hermelien terwijl ze door het magische middelbaar onderwijs gaan. De films zijn gebaseerd op de zeven boeken van J.K. Rowling.

De eerste film in de serie was Harry Potter en de Steen der Wijzen uit 2001. Deze film ging over de ontdekking van Harry's magische identiteit en het begin van zijn opleiding aan de school van magie en hekserij, Hogwarts. De tweede film, Harry Potter en de Geheime Kamer, uit 2002, volgde Harry, Ron en Hermelien als ze op zoek gingen naar een geheim kamertje in Hogwarts dat was verborgen door hun vroegere schoolhoofd Albus Perkamentus.

De derde film, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban uit 2004, volgde Harry als hij probeerde te ontsnappen aan de gevangene Sirius Black, die werd beschuldigd van de moord op Harry's ouders. De vierde film, Harry Potter en de Vuurbeker uit 2005, volgde Harry en zijn vrienden als ze deelnamen aan het toernooi van de vuurbeker. De vijfde film, Harry Potter en de Orde van de Feniks, uit 2007, volgde Harry als hij probeerde de Orde van de Feniks te herstellen, een geheime samenleving die was opgericht om Voldemort te bestrijden.

De zesde film, Harry Potter en de Halfbloed Prins, uit 2009, volgde Harry als hij de geheimen van Voldemort ontrafelde. De zevende film, Harry Potter en de Relieken van de Dood, uit 2011, volgde Harry als hij probeerde Voldemort te verslaan door de drie relieken van de dood te vinden. De achtste en laatste film in de serie, Harry Potter en de Verweerde Hal, uit 2011, volgde Harry, Ron, Hermelien en hun vrienden als ze een laatste, episch avontuur beleefden om Voldemort te verslaan.

In samenwerking met Warner Bros. Pictures heeft J.K. Rowling in 2003 ook een spin-off film gemaakt, getiteld Fantasic Beasts and Where to Find Them. Deze film volgt de avonturen van Newt Scamander, een jonge magizoƶloog die een verzameling magische wezens verzamelt. Er zijn ook twee vervolgfilms in deze reeks uitgebracht, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald uit 2018 en Fantastic Beasts: The Rise of Grindelwald uit 2019.

Sinds de eerste film in 2001 hebben de Harry Potter-films veel fans over de hele wereld verzameld. De films staan bekend om hun magische avonturen, speciale effecten en onvergetelijke personages. De films behoren tot de meest succesvolle films van alle tijden. Ze hebben wereldwijd meer dan 7,7 miljard dollar opgebracht.

In totaal zijn er acht films in de Harry Potter-franchise, waaronder een spin-off film Fantastic Beasts and Where to Find Them en zijn twee vervolgfilms. De films zijn uitgebracht tussen 2001 en 2011 en hebben wereldwijd meer dan 7,7 miljard dollar opgebracht. De films staan bekend om hun magische avonturen, speciale effecten en onvergetelijke personages.

Een kijkje in de Harry Potter-tentoonstelling

Hoeveel Films Zijn Er Van Harry Potter. De Steen der Wijzen, de Toverschoolbeker en de Sluipwegwijzer. Ze werden allemaal gebruikt voor de beroemde Harry Potter-films en zijn nu te zien op een tentoonstelling in Utrecht. Alle dreuzels, dat zijn mensen die niet kunnen toveren, kunnen...

Harry Potter - Complete 8 - Film Collection (DVD) (Dvd), Emma Watson | Dvd's | bol.com

Magisch nieuws voor alle Harry Potter fans - NPO 3 Film & Serie

Source: npo3.nl

Harry Potter and the Half-Blood Prince (Movie, 2009) - MovieMeter.com

Source: moviemeter.com

Harry Potter - Complete 8 - Film Collection (DVD) (Dvd), Emma Watson |  Dvd's | bol.com

Source: bol.com

Harry Potter - Complete 8-film collection (+pluche) (Dvd), Emma Watson |  Dvd's | bol.com

Source: bol.com

Harry Potter and the Chamber of Secrets (Film, 2002) - MovieMeter.nl

Source: MovieMeter.nl

Harry Potter'-serie komt steeds dichterbij; onderhandelingen met auteur -  FunX.nl

Source: FunX

Harry Potter-films bingen? Dat kan op deze streamingdienst!

Source: want.nl

Op een rij: de Harry Potter-sterfgevallen die ons het meest hebben geraakt

Source: elle.com

Plottwist: Vier nieuwe Harry Potter boeken aangekondigd!

Source: want.nl

Harry Potter - Complete 8 - Film Collection (4K Ultra HD Blu-ray), Emma  Watson | Dvd's | bol.com

Source: bol.com

Hoe lang duren alle Harry Potter-films bij elkaar?

Source: streamwijzer.nl

Harry Potter and the Half-Blood Prince (Movie, 2009) - MovieMeter.com

Source: moviemeter.com

HARRY POTTER MOVIES RANKED BY HOW MUCH MONEY THEY MADE!

Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts | Official Trailer | HBO Max

Announced last month, Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts invites fans on a magical first-person journey through one of the most beloved film franchises of all time as it reunites Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, and...

Top 10 Slechte Beslissingen Die Harry Potter Nooit Had Moeten Nemen | WantFacts

Abonneer op WANT: bit.ly/2rzjIGY en druk op de bel om altijd op de hoogte te blijven van onze nieuwste video's! Heb jij een goed idee voor een video? Laat een reactie achter en wie weet staat jouw idee binnenkort in onze WantFacts Lijst. Harry...