hit tracker

Hoe Zet Je Een Regel Vast In Excel


Excel is een veelzijdige applicatie die u kunt gebruiken om gegevens te beheren. Een van de meest voorkomende taken is het toepassen van formules, waaronder regels in Excel. Met regels kun je gegevens verwerken en analyseren. In dit artikel leer je hoe je regels in Excel kunt vastzetten.

Allereerst moet je de juiste gegevens selecteren. Hiervoor selecteer je eerst de hele rij of kolom. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat de juiste formules worden toegepast. Als je bijvoorbeeld een som wilt maken van een rij of kolom, voer je de somformule in. Als je een gemiddelde wilt bepalen, voer je de gemiddeldeformule in.

Vervolgens kun je de regel vastzetten met behulp van de optie 'Cellen beveiligen'. Als je deze optie selecteert, worden alle formules beveiligd en kun je deze niet wijzigen. Als je de inhoud van één cel wilt wijzigen, maar de formule wilt behouden, voer je de optie 'Uitsluiten' in. Hiermee wordt de betreffende cel uitgesloten van de beveiliging.

Een andere optie is het toepassen van een beveiligingswachtwoord. Hiermee kun je beveiligde cellen eenvoudig wijzigen. Selecteer hiervoor eerst de cellen die je wilt beveiligen. Vervolgens voer je de optie 'Beveiliging met wachtwoord' in en voer je een wachtwoord in. Als je dit wachtwoord vervolgens invoert bij het wijzigen van beveiligde cellen, kun je deze wijzigen.

Als je de regel hebt vastgezet, heb je de optie om deze te bewerken. Hiervoor selecteer je de optie 'Formule bewerken'. Hiermee krijg je toegang tot de formule waarmee je de gegevens hebt verwerkt. Je kunt deze formule wijzigen en vervolgens weer opslaan.

Als je de regel helemaal hebt vastgezet, kun je deze bekijken door de optie 'Formuleweergave' te selecteren. Hiermee krijg je een overzicht van alle formules die je hebt toegepast. Je kunt deze bekijken en deze eventueel wijzigen.

Het instellen van regels in Excel is een eenvoudige taak die je kunt uitvoeren met behulp van de bovengenoemde stappen. Als je de regels eenmaal hebt vastgezet, kun je deze bewerken en bekijken met behulp van de opties die Excel biedt. Zo kun je gegevens verwerken en analyseren met behulp van regels in Excel.

Formules vastzetten in Excel - Tips en Tricks

Hoe Zet Je Een Regel Vast In Excel. Benieuwd hoe je Formules vastzet in Microsoft Excel? En wat het $ teken doet? In deze video geven wij uitleg over het vastzetten en absoluut maken van formules. #Microsoft #Excel #Tips Meer informatie of uitleg over makkelijker werken met...

Rijen en kolommen blokkeren of vastzetten in Excel - YouTube

Rijen en kolommen blokkeren of vastzetten in Excel

Aanbieding, koop voordelig Office. 27 euro voor Office 2019 voor Windows 10 licentiedeal.be/product/microsoft-office-professional-plus-2019-licentiecode/ 20 euro voor Office 2016 voor Windows 7, 8 ...

Rijen en-of kolommen vastzetten (blokkeren) in Excel 2016

Hoe zet ik de bovenste rij in Excel vast