hit tracker

Hoe Werkt De Stelling Van Pythagoras


De Stelling van Pythagoras is een fundamentele wiskundige stelling die de relatiematrix tussen de lengte van de zijden van een rechthoekige driehoek beschrijft. De stelling stelt dat de som van de vierkante van de korte zijden van de driehoek gelijk is aan de vierkante van de lange zijde. In andere woorden, a2 + b2 = c2.

De stelling van Pythagoras is genoemd naar de Griekse wiskundige Pythagoras, die de stelling als eerste formuleerde in de 6e eeuw v.Chr. In die tijd schreef hij dat de lengte van de lange zijde van een rechthoekige driehoek gelijk is aan de som van de vierkante van de korte zijden.

De stelling van Pythagoras is een zeer nuttige stelling voor het bepalen van de lengte van de zijden van een rechthoekige driehoek. Met behulp van de stelling kunnen we de lengte van de zijden van een rechthoekige driehoek bepalen, zelfs als we maar twee van de drie zijden weten.

De stelling van Pythagoras kan ook worden gebruikt voor het bepalen van de afstand tussen twee punten in een vlak. Door de stelling van Pythagoras toe te passen, kunnen we de afstand tussen twee punten bepalen door de lengte van de zijden van de vormige driehoek te berekenen die de twee punten verbindt.

De stelling van Pythagoras kan ook worden toegepast op andere geometrische figuren, zoals vierhoeken, vijfhoeken en zeshoeken. Door de stelling toe te passen, kunnen we de lengte van de zijden van deze figuren bepalen, ook al weten we maar twee van de zijden.

De stelling van Pythagoras kan ook worden gebruikt om de oppervlakte en inhoud van een figuur te berekenen. Door de stelling toe te passen, kunnen we de oppervlakte en inhoud van een figuur berekenen door de lengte van de zijden te bepalen.

De stelling van Pythagoras kan ook worden toegepast op de vergelijkingen van rechte lijnen en cirkels. Met behulp van de stelling kunnen vergelijkingen van rechte lijnen en cirkels worden bepaald.

De stelling van Pythagoras kan ook worden gebruikt voor het bepalen van de hoeken in een driehoek. Door de stelling toe te passen, kunnen we de hoeken in een driehoek berekenen door de lengte van de zijden te bepalen.

De stelling van Pythagoras is een zeer nuttige stelling voor het oplossen van veel wiskundige problemen. Met behulp van de stelling kunnen we veel geometrische problemen oplossen, zoals het bepalen van de lengte van de zijden van een figuur, de afstand tussen twee punten, de vergelijkingen van rechte lijnen en cirkels, en het bepalen van de hoeken in een driehoek.

Stelling van Pythagoras: hoe werkt het

Hoe Werkt De Stelling Van Pythagoras. Wat is de stelling van Pythagoras en wat kan je ermee? In deze video bekijken we een voorbeeld waar je ziet hoe je vraagstukken oplost met Pythagoras. Vragen of suggesties? Laat het mij weten in de reacties!

Wiskunde: Hoe gebruik ik de stelling van Pythagoras? - YouTube

stelling van pythagoras - rechthoekzijde berekenen - Wiskunde TV - YouTube

Source: youtube.com

Stelling van Pythagoras II - YouTube

Source: youtube.com

Stelling van pythagoras

Source: SlideShare

Pythagoras: proefwerkvraag 1

Source: slideshare.net

Oefeningen stelling van Pythagoras (1/2): Uitlegvideo - Video - KlasCement

Source: klascement.net

Wat is de omgekeerde stelling van Pythagoras? (havo/vwo 2) -  WiskundeAcademie - YouTube

Source: youtube.com

Samenvatting van De stelling van Pythagoras uit Getal en Ruimte – 2  havo/vwo – 10 | WRTS

Source: leren.wrts.nl

De stelling van Pythagoras gebruiken: 12 stappen (met afbeeldingen) -  wikiHow

Source: nl.wikihow.com

Pythagoras: paragraaf 3

Source: slideshare.net

Samenvatting van De stelling van Pythagoras uit Getal en Ruimte – 2  havo/vwo – 10 | WRTS

Source: leren.wrts.nl

De stelling van Pythagoras | Mr. Chadd Academy

Source: mrchadd.nl

Stelling van Pythagoras: hoe werkt het? - Mr. Chadd Academy

Source: mrchadd.nl

Hoedoeje: Hoe werkt de stelling van pythagoras

In deze video leggen we de stelling van pythagoras uit.

Pythagoras - rechthoekszijden berekenen - WiskundeAcademie

Ga naar WiskundeAcademie.nl/onderwerpen/Pythagoras voor nog meer gratis uitlegvideo's over toepassingen van de stelling van Pythagoras of bekijk de rest van de website voor nog meer onderwerpen van de wiskunde. Volg ons op twitter...

Wat is de Stelling van Pythagoras - deel 1 (havo/vwo 2) - WiskundeAcademie

Bekijk alle gratis uitlegvideo's van Pythagoras op WiskundeAcademie.nl/onderwerpen/pythagoras Like ons op facebook.com/WiskundeAcademie