hit tracker

Hoe Ver Staat De Maan Van De Aarde


De afstand tussen de aarde en de maan is sterk variabel. Soms is de afstand maar zeer klein, terwijl hij op andere momenten enorm groot kan zijn. De meest exacte schattingen voor de afstand tussen de maan en de aarde variëren tussen de 363.300 en 405.500 kilometer.

De gemiddelde afstand tussen de maan en de aarde is 384.400 kilometer. Dit wordt ook wel de gemiddelde apogeedistel genoemd. Deze afstand is afhankelijk van de baanvorm van de maan rond de aarde.

De maan beweegt in een elliptische baan om de aarde. Als de maan zich het verste van de aarde verwijdert, wordt dit de apogee genoemd. De minimale afstand tussen de maan en de aarde wordt de perigee genoemd. Als de maan zich bij de perigee bevindt, is de afstand tussen de maan en de aarde ongeveer 363.300 kilometer.

Aan de andere kant, als de afstand tussen de maan en de aarde het grootst is, wordt dit de apogee genoemd. De maximale afstand tussen de maan en de aarde is ongeveer 405.500 kilometer. De afstand tussen de maan en de aarde wordt beïnvloed door de zwaartekracht van de zon, de aarde en de maan.

De zwaartekracht van de zon beïnvloedt de baan van de maan rond de aarde. Als de maan verder van de aarde verwijderd is, heeft de aantrekkingskracht van de zon een groter effect en trekt de maan verder weg.

De zwaartekracht van de aarde zorgt ervoor dat de maan in een baan om de aarde blijft draaien. Als de maan dicht bij de aarde is, heeft de aantrekkingskracht van de aarde een groter effect en trekt de maan dichterbij.

De maan heeft ook een invloed op de afstand tussen de aarde en de maan. Omdat de maan kleiner is dan de aarde, heeft de aantrekkingskracht van de maan een minder groot effect op de baan van de maan.

De afstand tussen de maan en de aarde varieert dus sterk. De minimale afstand tussen de maan en de aarde bedraagt ongeveer 363.300 kilometer, terwijl de maximale afstand ongeveer 405.500 kilometer bedraagt. De gemiddelde apogeedistel tussen de maan en de aarde is 384.400 kilometer.

De afstand tussen de maan en de aarde wordt beïnvloed door de zwaartekracht van de zon, de aarde en de maan. Deze invloed bepaalt hoe ver de maan van de aarde verwijderd is.

Hoewel de afstand tussen de maan en de aarde sterk variabel is, is de gemiddelde afstand met 384.400 kilometer wel vrij goed te schatten. De minimale en maximale afstand tussen de maan en de aarde zijn respectievelijk 363.300 en 405.500 kilometer.

Fasen van de Maan

Hoe Ver Staat De Maan Van De Aarde. Waarom ziet de maan er telkens anders uit? Soms vol, soms half, dan zien we maar een sikkeltje?

Deze graphic laat zien hoe verbijsterend groot de afstand tussen de aarde en de maan is - en wat daartussen allemaal voor moois te zien valt

De maan – Alles over de trouwe metgezel van de aarde | wibnet.nl

Source: wibnet.nl

Schooltv: De maancyclus - Van volle naar nieuwe maan

Source: schooltv.nl

Hoe lang doe je er over om op Mars te komen? • ZENIT - sterrenkunde -  ruimteonderzoek - weerkunde

Source: zenitonline.nl

Online lezing: Relatie aarde, zon en maan

Source: astraalteria.nl

De beste foto van de aarde ontstond op de maan

Source: hpdetijd.nl

Paxi en onze maan: fasen en verduisteringen - YouTube

Source: youtube.com

Maanillusie: mogelijke verklaringen| Grote maan aan de horizon | Foto van  enorme maan | Star Walk

Source: starwalk.space

Wat als de aarde geen maan had gehad? - KIJK Magazine

Source: KIJK Magazine

Welke planeet staat het dichtst bij de aarde? - KIJK Magazine

Source: kijkmagazine.nl

Zonnestelsel | Volkssterrenwacht Urania

Source: urania.be

Geen kwaad woord over Aristarchus van Samos - NRC

Source: nrc.nl

Wat gebeurt er als de zwaartekracht wegvalt?

Source: quest.nl

Op welke hoogte begint de ruimte?

Source: quest.nl

How Far Away Is The Moon

You might feel like you've got a good grasp on how far away the Moon is, but you probably don't. It looks a lot closer than it actually is. In fact, most things in outer space look closer than they actually are. You might even be overwhelmed by...

How far away is The Moon (SHOCKING) #space #moon #nasa

Meester Daan - De maan

In dit filmpje gaan we het hebben over de maan. Als jij nu al duizelig wordt van al dat gedraai van de aarde en zijn seizoenen? Wacht maar tot je op de maan staat. Die draait namelijk rondjes om de aarde terwijl die een rondje om de zon draait!...