hit tracker

Hoe Sluit Je Een Amperemeter Aan


Als je je eigen elektrische installaties wilt testen, is het belangrijk om een amperemeter correct aan te sluiten. Met een amperemeter kun je gemakkelijk de stroomsterkte en de stroomstroom van elektrische stromen meten. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een amperemeter aansluit.

De eerste stap is om de amperemeter te bevestigen aan een geschikte batterij. Een klein formaat amperemeter wordt meestal bevestigd aan een 9-volt batterij. Grotere amperemeters worden meestal bevestigd aan een 12 of 24-volt batterij. Zorg ervoor dat de polen van de amperemeter correct zijn aangesloten en controleer de polariteit.

Nadat de amperemeter is bevestigd aan de batterij, moet je de juiste kabels installeren. Zorg ervoor dat de kabels stevig en goed geïsoleerd zijn. De kabels moeten aan de amperemeter worden bevestigd met behulp van schroefdraadverbindingen. Let op dat de polen goed zijn aangesloten.

Vervolgens moet je de amperemeter aansluiten op de elektrische leidingen. Zorg ervoor dat de polen van de leidingen correct zijn aangesloten. Voor de meeste amperemeters wordt aanbevolen om de "+" verbinding te maken met de "+" leiding en de "-" verbinding met de "-" leiding.

Na het aansluiten van de amperemeter, moet je hem inschakelen. Schakel de amperemeter in door de aan/uit-schakelaar te bedienen. Als de amperemeter is ingeschakeld, kan de stroomsterkte worden gemeten. Controleer de meetwaarden om te zien of de leidingen correct zijn aangesloten.

Na het meten van de stroomsterkte, schakel je de amperemeter uit. Schakel de amperemeter uit door de aan/uit-schakelaar te gebruiken. Is de stroomsterkte te hoog? Controleer dan of de leidingen nog steeds goed zijn aangesloten. Als de leidingen niet goed zijn aangesloten, moeten deze worden aangepast.

Het aansluiten van een amperemeter is een eenvoudig proces. Volg de hierboven beschreven stappen om de amperemeter correct aan te sluiten. Neem contact op met een elektricien als je hulp nodig hebt bij het aansluiten van de amperemeter.

1. Volt en amperemeter

Hoe Sluit Je Een Amperemeter Aan.

Hoe sluit je een ampèremeter aan - YouTube

aansluiten stroomsterktemeter / (amperemeter) - YouTube

Source: youtube.com

Natuurkunde oefenopgaven plaatsing voltmeter en amperemeter El7 8,2 -  YouTube

Source: youtube.com

➁ De Stroommeter

Source: inask.nl

Weerstand meten | Watt's UP!

Source: wattsup.be

De Multimeter

Source: slideshare.net

2HV Amperemeter of Stroommeter aansluiten in een schakeling - YouTube

Source: m.youtube.com

Amperemeter aansluiten en aflezen - YouTube

Source: youtube.com

PPT - Hoe gebruik je de AMPERE-meter(meet-range instellen) PowerPoint  Presentation - ID:3918982

Source: slideserve.com

aansluiten spanningmeter - YouTube

Source: youtube.com

De Multimeter

Source: slideshare.net

De voltmeter aansluiten - YouTube

Source: youtube.com

Inbouw volt en ampere meter rood / blauw - Opencircuit

Source: opencircuit.nl

Ampere meter connection

An ammeter measures the electric current in a circuit. the name is derived from the name for the sl unit for electric current amperes A, in order for an ammeter to measure a device's current it must be connected in series to that device. what is a...

Voltmeters and Ammeters | Circuits | Physics | Khan Academy

Learn about the instruments we use to measure voltage and current. Created by David SantoPietro. Watch the next lesson: ...

aansluiten stroomsterktemeter / (amperemeter)

stroomsterkte meten ampere