hit tracker

Hoe Reken Je Een Kwadraat Uit


Het uitrekenen van een kwadraat is een basisbewerking die vooral in het wiskundeles wordt gebruikt. Uiteraard is het belangrijk dat je weet hoe je een kwadraat moet uitrekenen. Gelukkig is het uitrekenen van een kwadraat eenvoudiger dan je denkt. In dit artikel leggen we je uit hoe je een kwadraat uit kunt rekenen.

Om een kwadraat uit te rekenen, moet je eerst weten wat een kwadraat is. Een kwadraat is een getal dat vermenigvuldigd is met zichzelf. Het getal dat je vermenigvuldigt is de kwadrateerwaarde. Als je bijvoorbeeld de kwadrateerwaarde van 4 wilt weten, vermenigvuldig je 4 met 4. Als resultaat krijg je 16.

De tweede stap om een kwadraat uit te rekenen is het kwadraat uitzoeken. Eerst moet je de kwadrateerwaarde vinden. Als je de kwadrateerwaarde hebt gevonden, vermenigvuldig je dit getal met zichzelf. Je krijgt dan het kwadraat als resultaat. Als je bijvoorbeeld 4 wilt kwadrateren, vermenigvuldig je 4 met 4. Als resultaat krijg je 16.

De derde stap is het uitrekenen van het kwadraat. Om het kwadraat uit te rekenen voer je de volgende stappen uit. Ten eerste voer je de kwadrateerwaarde in. Ten tweede voer je het teken ‘^’ in. Ten derde voer je het getal 2 in. Als je het kwadraat van 4 wilt uitrekenen, voer je dus ‘4 ^ 2’ in. Als resultaat krijg je 16, wat het kwadraat van 4 is.

Het uitrekenen van een kwadraat is een eenvoudige bewerking die je met een paar stappen kunt uitvoeren. Als je de kwadrateerwaarde van een getal weet, hoef je alleen de kwadrateerwaarde en het getal 2 in te voeren om het kwadraat uit te rekenen. Als voorbeeld hebben we gekeken naar het kwadraat van 4. Als je dit getal wilt kwadrateren, voer je ‘4 ^ 2’ in. Als resultaat krijg je 16, wat het kwadraat van 4 is.

Het uitrekenen van een kwadraat is een eenvoudige bewerking die je met een paar stappen kunt uitvoeren. Als je de kwadrateerwaarde van een getal weet, hoef je alleen de kwadrateerwaarde en het getal 2 in te voeren om het kwadraat uit te rekenen. In dit artikel hebben we gekeken naar het kwadraat van 4. Als je dit getal wilt kwadrateren, voer je ‘4 ^ 2’ in. Als resultaat krijg je 16, wat het kwadraat van 4 is.

Het uitrekenen van een kwadraat is een eenvoudige bewerking waar je nog veel meer mee kunt doen. Als je de kwadrateerwaarde van een getal

Kwadraten - het kwadraat van een positief getal (havo/vwo 1) - WiskundeAcademie

Hoe Reken Je Een Kwadraat Uit. Ga nu naar WiskundeAcademie.nl voor nog meer online gratis video uitleg over alle onderwerpen van wiskunde op de middelbare school! Volg ons op twitter @WiskundeAcademy en like ons op Facebook.com/WiskundeAcademie Disclaimer: Het embedden...

Kwadraten - handig kwadraten berekenen - WiskundeAcademie - YouTube

Wiskunde - Het kwadraat van een getal (en de rekenvolgorde)

In deze video kun je zien wat een kwadraat is en hoe je moet kwadrateren. #kwadraat #kwadrateren #kwadraatvaneengetal

Kwadraten - handig kwadraten berekenen - WiskundeAcademie

Ga nu naar WiskundeAcademie.nl voor nog meer online gratis video uitleg over alle onderwerpen van wiskunde op de middelbare school! Volg ons op twitter @WiskundeAcademy en like ons op Facebook.com/WiskundeAcademie Disclaimer: Het embedden...

Kwadraten - het kwadraat van een negatief getal (havo/vwo 1) - WiskundeAcademie

Ga nu naar WiskundeAcademie.nl voor nog meer online gratis video uitleg over alle onderwerpen van wiskunde op de middelbare school! Volg ons op twitter @WiskundeAcademy en like ons op Facebook.com/WiskundeAcademie Disclaimer: Het embedden...