hit tracker

Hoe Groot Is Het Amerikaanse Leger


Het Amerikaanse leger is een van de meest machtige legers ter wereld. Het is het grootste leger in termen van personeel, budget, materieel, en technologie. Hoe groot precies?

Volgens het Amerikaanse ministerie van Defensie bestaat het Amerikaanse leger uit 1,3 miljoen actieve soldaten, 850.000 reserve- en National Guard-leden en 718.000 civiele medewerkers. Dit maakt een totaal van 2,8 miljoen personeelsleden, wat betekent dat het Amerikaanse leger meer personeel heeft dan de meeste landen ter wereld.

Het Amerikaanse leger heeft ook de grootste militaire begroting ter wereld. Volgens het Congres bedroeg de totale militaire uitgaven in 2020 meer dan 700 miljard dollar. Dit is meer dan de helft van de totale defensie-uitgaven ter wereld.

Het Amerikaanse leger heeft ook een groot arsenaal van militaire voertuigen en wapens. Volgens de United States Army staat de Amerikaanse landmacht bovenaan de lijst van landen met het grootste aantal gepantserde voertuigen. De Amerikaanse luchtmacht heeft ook de meeste vliegtuigen ter wereld, met meer dan 13.000 vliegtuigen, waaronder 3.700 straaljagers.

Het Amerikaanse leger is ook de meest geavanceerde militaire macht ter wereld. Volgens de United States Army staan ​​de Amerikanen aan de top op het gebied van technologische innovatie, met betrekking tot onder meer luchtverdediging, luchtaanvallen, informatietechnologie en operationele commando's.

Het Amerikaanse leger is dus een van de meest machtige legers ter wereld. Met meer dan 2,8 miljoen personeelsleden, een begroting van meer dan 700 miljard dollar en een arsenaal van meer dan 13.000 vliegtuigen en gepantserde voertuigen, is het Amerikaanse leger een van de grootste legers ter wereld.

Het Nieuwe Amerikaanse Gigantische Vliegdekschip dat de Wereld Schokt

Hoe Groot Is Het Amerikaanse Leger. aTech behandelt nieuwe onderwerpen waar nieuwsgierige mensen zoals u van houden. Vandaag, bijvoorbeeld, gaan wij vliegdekschepen behandelen. Maar één in het bijzonder. Geheel volgens hun traditie hebben de Amerikanen het weer groots aangepakt. Zij...

Amerikaanse leger verplaatst zich met groot materieel door Nederland

HOE STERK IS HET LEGER VAN AMERIKA (USA) 🎖️🪖 - Top 5

HOE STERK IS HET LEGER VAN AMERIKA (USA) 🎖️🪖 - Top 5 In deze video op basis van statistieken hoe sterk is het Amerikaanse leger. Met al deze gegevens kan je zien hoe groot het Amerikaanse leger is. Wist je dat de verenigde staten het sterkste...

Hoe gevaarlijk is Amerika - Strikt Geheim

De Verenigde Staten staan bekend om hun fastfood, nationalisme en hun grote invloed op de werking van de wereld. Hoe gevaarlijk is Amerika? Hoe gevaarlijk is Duitsland? - Strikt Geheim youtube.com/watch?v=oDqx15a3oO0 Hoe gevaarlijk is Donald...

Hoe geheime legerbasis VS zichtbaar wordt onder gesmolten ijslaag | NU.nl

Project Iceworm was ooit een strikt geheim programma van de Amerikaanse overheid. Onder het ijs in Groenland werd een militaire basis gebouwd, die nucleaire wapens in stelling moest gaan brengen. Sinds een aantal jaar wordt Project Iceworm steeds...